SONGÜL KONAR

Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nde, KKSS (Keşan Küçük Sanayi Sitesi)'nin hemen üstünde bulunan ve park alanı olarak ayrılan alandaki hurdalar, defalarca şikayet konusu olmuş ve çocukların da içerisinde oynamak zorunda kalması nedeniyle biran önce kaldırılması istenmişti. Geçen yıllarda, bu alandaki hurdaların kaldırılması için hurdaların üzerine kağıtlar bırakılarak, hurdaların kaldırılması için 15 gün süre verilmişti.

15 GÜN SÜRE VERİLMİŞTİ YILLAR GEÇTİ

15 gün süre verilmesinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen, hurdalar hala bulundukları yerden kaldırılmadı ve bu hurdalar, çocukların adeta park alanına dönüştü. Cadde üzerinde ikamet eden vatandaşlar, kısa bir süre önce zaman zaman yangınların çıktığı bu hurdaların kaldırılmasını ve yeşil alan olarak ayrılan bu alanın kuru otlardan arındırılmasını talep etmişti.

SANTİMLER KALA SÖNDÜRÜLDÜ

Vatandaşların bu talebinin üzerinden kısa bir süre geçerken, dün bu alanda yine yangın çıktı. Hurdalardan demir çıkarılmak istenirken çıktığı iddia edilen alevler, kuruyan otlara sıçrayınca, yangın bir anda büyüdü. Caddeden geçen bir vatandaşın ilk müdahaleyi yaptığı ve sonrasında itfaiye ekiplerine haber verildiği yangın, park halindeki araçlara santimler kala söndürüldü. Panikle caddeye çıkarak, itfaiye gelene kadar ellerindeki su bidonları ile alevlerin araçlara sıçramasını önlemeye çalışan vatandaşlar, "Alevler araçlara sıçrasaydı ne olacaktı? Bu hurdaların buradan kaldıracak bir tane yetkili yok mu? Araçlar yanana kadar mı bekleyecekler? Sanayi Sitesi ile bu alan arasına tel çekilince güvenlik önlemi mi alınmış oluyor? Artık yeşil alan olarak ayrılan yerin park olmasını da bir kenara bıraktık." dedi.