SONGÜL KONAR

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantı, saat 12.00 sıralarında başladı.

Toplantıya; AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Ali Soydan, AK Parti Keşan İlçe Başkan Vekili Gürcan Kılınç, AK Parti Keşan Belediye Başkan aday adayı Mustafa Helvacıoğlu, yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolu üyeleri ile partililer katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Kılınç, katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek, “Sayın Hüseyin Boyalık’a belediye başkan aday adaylığı sürecinin hayırlı olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

Daha sonra Hüseyin Boyalık’a, Gürcan Kılınç tarafından görev yaptığı süre boyunca verdiği hizmetlerden ötürü plaket verildi.

SOYDAN: “HÜSEYİN BOYALIK KARDEŞİMİZ KEŞAN’I YÖNETEBİLECEK KAPASİTEDE VE VASIFTADIR”

Toplantıda daha sonra Ali Soydan söz alarak, şunları söyledi: “31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde sandığa gideceğiz. Bundan önce AK Parti’nin AK Belediyeciliği tüm Türkiye’de kanıtladığı gibi Keşan’da da, bunu kanıtlayacaktır. Keşan’ın alt yapı ve üst yapı sorunu kalmayacaktır. Hüseyin Boyalık’ı ben yakından tanırım. Kendisi partimiz için maddi ve manevi anlamda elinden geleni yaptı. AK Parti’nin tüm aday adayları, bulundukları yönetebilecek düzeydedir. Ama 1 kişi aday gösterilecek. Yakın zaman içerisinde, adaylarımız belli olacak. AK Parti İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis üyesi olarak, maddi ve manevi anlamda çalışmalarına şahit olduğumuz için Hüseyin Boyalık kardeşimiz Keşan’ı yönetebilecek kapasitede ve vasıftadır. Hüseyin Boyalık kardeşimizin adaylığı hepinize hayırlı olsun.”

Soydan’ın ardından Boyalık söz aldı.

BOYALIK: “TARLADA İZİ OLMAYANIN HARMANDA YÜZÜ OLMAZ”

Açıklamasına, “Geçmiş ilçe başkanlarımızın değerini hiç kimse tartışamaz, onlardan Allah razı olsun. Partiye emek vermiş herkese teşekkür ederim.” diyerek, başlayan Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Bizler, siyasete başlarken ‘Keşan’ dedik. İlk günkü heyecanı bu güne kadar koruduk ve korumaya devam edeceğiz. İl Genel Meclis üyesi olduğum süreçte, köylerin dertleriyle dertleneceğim ve hizmet edeceğimi dile getirmiştim. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin seçimleri oldu ve 45 muhtarımızın, 40’ının oyunu aldım. İnsanlara ne verirseniz, onu alırsınız. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Siyasette, fedakârlık yapmak gerekiyor. Bunu yaptığıma inanıyorum. Genel Merkezimizin izniyle, ilçe başkanlığı görevinden ayrılıp, Keşan Belediye Başkan aday adayı oldum. Keşan’ın yolunu, kaldırımını, fiziki şartlarını düzeltmek için değil; Keşan’ın itibarını yerine getirmek için, hanımların yüzünü güldürmek için aday adayı oldum. Keşan’da seçimleri kazanıp, başta hanımlarımız olmak üzere tüm ilçemize hizmet etmek istiyorum.”

“İNSANLARIN ENGELSİZ ŞEKİLDE YAŞAMALARINI SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduğunu hatırlatarak, sözlerine devam eden Boyalık, “Herkes bir engelli adayıdır. Ama Keşan olarak, engellilere sahip çıkılamıyor. İlçemizde, bir tane engelli yürüyüş yolumuz yok. Engelliler için bir yaşam evimiz yok. Sosyal belediye deniliyor ama engelliler için hiçbir şey yapılmıyor. Eğer belediye başkanı seçilirsem, önce yolların ve kaldırımların engellilere uygun olmasını sağlayacağım. İnsanların engelsiz şekilde yaşamalarını sağlamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

“GELİN, KEŞAN BELEDİYESİ’Nİ BİRLİKTE YÖNETELİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki belediye başkanlığı dönemini hatırlatan Hüseyin Boyalık, “Cumhurbaşkanımız, İstanbul’a belediye başkanı olduğunda sular akmaz, çöp yığınları vardı, hava kirliliği almış başını gidiyordu. Keşan’da da, benzer durum yaşanıyor. Bundan ötürü de, Keşan için gece gündüz çalışacak bir belediye başkanı lazım. Keşan Belediye Başkanlığı’na insanların daha rahat ve konforlu bir hayat yaşamaları için talibim. Keşan’da inşallah AK Belediyecilikle sorunlar sona erecektir. Siyaset, ekiple ve gönlünü veren insanlarla olur. Belediye başkan adayı benim ama belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi adayları önemli. Keşan’a gönlünü ve kalbini veren arkadaşlarımıza sesleniyorum: gelin AK Parti’den aday adayı olun. Keşan’ı yakıştığı yere taşıyalım ve itibarına kavuşturalım. Belediye başkanı halkla kucaklaşmalı ve halkın sesini dinlemeli. Gelin, Keşan Belediyesi’ni birlikte yönetelim. Keşan Belediye Başkanlığı’nı aldığımızda, başkan yardımcılarımızdan biri kadın olacak.” şeklinde konuştu.

“DURMAK YOL YOLA DEVAM”

Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’ı yeniden inşa edecek bir ekiple geleceğiz. Keşan’da ne yapılmasını bilen, tecrübeli bir ekiple yola çıkmak istiyoruz. Çevre mühendisimizle, doktorumuzla, mimarımızla, muhasebecimizle geleceğiz. Keşan’a öz kaynakları dışında, yaklaşık 4 milyon lira genel bütçeden kaynak geliyor. Keşan’ın bütçesini iyi kullanmamız lazım. Keşan’a millet bahçesi şart. Hava alınabilecek parklar şart. Keşan’ın fuar alanına, hayvanat bahçesine ve otoparka ihtiyacı var. Bunların hepsi projeyle olur. Bunları hayata geçirmek için çalışacağız. Keşan’ın Hüseyin kardeşine destek vereceğine inanıyorum. Durmak yol yola devam diyoruz. İzin ver Keşan, daha iyisini yapalım diyoruz.”

Konuşmaların ardından Hüseyin Boyalık, tebrikleri kabul etti. Konuşmaların ardından basın açıklaması sona erdi.