CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli TBMM'de görüşülmekte olan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa tasarısı üzerine geçtiğimiz Cumartesi gecesi geç saatlerde söz aldı. Yasa tasarısı içerisinde önemli bir konuya dikkat çeken Değirmendereli bu vesileyle Edirne’deki taşkınlar konusunu gündeme getirdi. Kemal Değirmendereli şunları söyledi:

"Bu tasarı içerisinde Zonguldak var, Soma var, Ermenek var hatta Ceylanpınar var ama Edirne yok. Edirne Milletvekili olarak burada Edirne’de yaşanan taşkınlar ve taşkınların yarattığı sıkıntıları feryat figan seslendirmiştim. Buradaydı biraz önce Ramazan Bey, Sayın Kırıkkale Milletvekili, onun verdiği sözler vardı, ‘Kemal Bey, bu mağduriyetleri gidereceğiz, gidereceğiz.’ demişlerdi ama ne daha önceki torba kanunlarda ne de bu yasa tasarısında, bu torba niteliğindeki kanunda bunlar yine dile gelmedi.

HIZLI MÜDAHALE İHTİYACI VAR

Edirne’de artık taşkınlar sıradan bir olay olmaya başladı, kronik bir hâl aldı. Buraya hızlı bir müdahale ihtiyacı var. Sayın Bakan ‘Bir kanal yapacağız.’ dedi ama kanalla çözülmüyor iş. O 220 kilometrelik Meriç Nehri’ni ta Ege Denizi’ne döküldüğü noktadan itibaren temizleme ihtiyacımız var. Yani bu çok önemli bir ihtiyaç. Burada şu anda bile setler 64 yerden yarılmış durumda ve 10 binlerce dönüm arazi ekilemez durumda. Yani buraya ivedilikle hem bu setlerin tahkimi ihtiyacı var hem de bundan sonraki süreçte bu temizliğin yapılarak bundan sonra bu sıkıntıların yaşanmaması konusunda tedbirleri almamız gerekiyor. Bu iradeyi de AKP Hükûmeti bu saate kadar koymadı. Bundan sonra inşallah 8 Haziran’dan sonra Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Edirne’nin aydınlık insanlarına bu hizmeti de bizler yerine getireceğiz."

Kemal Değirmendereli, konuşmasının ardından ayrıca yerinden de söz alarak Çalışma ve Sosyal Bakanı’na “Türkiye’deki emekli sayısı ve çalışması sebebiyle maaşlarından %15 kesinti yapılan emeklilerin sayısı nedir?” diye sordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ise verdiği yanıtta  toplam emekli sayısının 10 Milyon 900 bin emekli olduğunu, maaşından %15 kesinti yapılan emekli sayısının ise 630 bin olduğunu ifade etti. Değirmendereli'nin konuyla ilgili açıklaması ise şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeklilerden yapılan %15 kesintinin tamamen kaldırılacağı ve emeklilere bayramlarda birer maaş ikramiye verileceğini sürekli ifade ediyoruz. Bundan endişe duyan AKP son anda %15 kesintiyi %10’a çekip, emeklilerimize seyyanen de 100 TL verilmesine lütfetmişlerdir. Kaynak olduğu halde yeterli ölçüde iyileştirmeye gitmeyen iktidar partisine emeklilerimizin de önümüzdeki seçimlerde  gereken cevabı vereceğine hiç şüphem yoktur.”