Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, dün yaptığı açıklamada, madde bağımlılığı sayısında yaşanan artışa dikkat çekerken, konuyla ilgili olarak din görevlerinin de içerisinde yer aldığı geniş kapsamlı bir proje düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

DİN SADECE YASAKLARDAN İBARET DEĞİL

Dinin yasak kıldığı maddelerin haram olduğunu belirten Yeniçeri, “Allah, ayeti kerimesinde, diyor. Allah’ın haram kıldığı maddelerden insana zarar var. Bu manada Kuran-ı Kerim’de yasaklar silsilesi var. Fakat din yasaklar manzumesi değildir. Dini yasaklardan oluşan bir sistem şekilde görmek doğru değildir. Bizi Allah yarattı. Allah’ın bizim üzerimizdeki en büyük nimeti bizi yaratmış olması. Biz Allah’a bizi yarattı diye ibadet ediyoruz. Bunun yanında bir sürü nimet vermiş ve Allah bu nimetlerden bazılarını yasaklayamaz mı? Yasaklar. Örneğin Hz. Adem’i cennette yarattı ve oraya yasak meyve koydu. Bu da bir imtihan. Biz de imtihan dünyasındayız.” dedi.

UYUŞTURUCU DA HARAM SINIFINA GİRİYOR

Uyuşturucu maddeler ve hapların kullanımında son günlerde bir artış yaşandığının gözlemlendiğini ifade eden Süleyman Yeniçeri, şunları söyledi: “Peygamberimiz sarhoşluk veren maddeler ile ilgili <Çoğu sarhoş edenin azı da haramdır.> diyor. Uyuşturucu da bu haram sınıfına giriyor. Bir de zararı %100 ispat ediliyorsa, zararlı olan madde haramdır. Dinimizce kutsal sayılan ve korunması gereken bir takım şeyler var. İnsanın canı, malı, namusu ve nesil kutsaldır. Bu nedenle nesillerin korunması lazım. Uyuşturucu, nesilleri köreltiyor ve nesli heba ediyor. Kullananlar ne berbat bir şey olduğunu biliyorlar.”

CAMİLERDE ANLATIYORUZ AMA GENÇLER CAMİDE DEĞİL

İnsanların uyuşturucu maddelerden kurtarılması gerektiğini dile getiren Yeniçeri, sözlerini şöyle tamamladı: “Son günlerde uyuşturucu madde kullanımının yayıldığı ve yaş sınırının giderek düştüğü duyumlarını alıyoruz. Bu konuda önlemler alınması lazım. Bizler camilerde bunu işliyoruz ancak daha değişik projeler ile bu soruna el atılması lazım. Bu proje kapsamında din görevlileri de olmalı. İnsanların inancından doğan yasaklar insanlara tesir eder. Din konusunda çok fazla bilgi kirliliği var. Uyuşturucu ile belki de intihara gidiyor ama bunun hesabı var. Okullarda da bu konu ele alınmalı. Bunu camide anlatıyoruz ama gençler camide değil. Bu kişilere ulaşamıyoruz. Bu konuda bir proje düzenlenmeli.”