Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’nın çeşitli yerel gazetelerde Ulaş Demiray’ın Enez Mektubu köşesinde yazdığı “Yüksekokul talebine rektörden kibarca ‘Red’” başlıklı yazısına karşı yaptığı eleştirilere Demiray’dan yanıt geldi.

Demiray, Enez’e Yüksekokul için -Bostancı dışında- yıllardır bir mücadele verildiğini, Enez yerel yönetimleri olarak rektörlükçe her seferinde istenilen arazilerin tahsis edildiğini ancak her rektör değişiminde bu çalışmaların askıya alındığını ve sonuçta hiçbir gerekçe gösterilmeden vazgeçildiğini hatırlattı.

REKTÖRÜ SAVUNMAK SANA MI KALDI?

Bu filmi bir daha görmeye gerek olmadığını belirten Demiray, “Sayın Rektör’ün tavrından bu defa da bu işin sonuçlanamayacağına dair bir kanaat edindim. Edinemez miyim? Daha çok Sn.Rektörümüze hitaben bu konudaki görüşlerimi belirten bir yazı yazdım. Yazamaz mıyım? Başkan Bostancı bu yazıya çok kızmış... Bu kızgınlık; bir suçluluk, yetersizlik, çaresizlik, ufuksuzluk telaşı... Sayın Rektörü savunmak sana mı kaldı? Savunması da ilginç: ‘Rektör Trakyalıymış, Enez’i de çok severmiş.’ Yüksekokul için gerekçelerin bunlar mı? Daha önce alınan Senato kararına ne olmuş? Rektöre bunu sorabiliyor musun? Daha önce yapılan 40 dönümlük tahsisi niye 20 dönüme indirdin? Pişmiş aşa su katan sensin. 2 yıl önce göreve geldiğinde başvursaydın şimdiye çoktan sonuç almış olurdun. Ama senin gündeminde Yüksek Okul hiç bir zaman ciddiye alınmayan bir konu olduğu için sen kilit taş fabrikasına kilitlendin.” dedi.

HATIR İÇİN YÜKSEKOKUL KURULAMAZ

Demiray, sözlerine şöyle devam etti: “Yıllardır Trakya Üniversitesinin keyfi tavırları ile oyalanıyoruz. Enez’e yüksekokul gerekiyorsa ağlamamıza sızlanmamıza gerek yok. Hatır için yüksekokul kurulamaz. Yüksekokulun yararlı olup olmayacağına Trakya Üniversitesi yetkilileri hala kendi özgür iradeleri ve Enez kriterleri ile karar veremiyorlarsa bu iş gelir yine bir yerlerde takılır.”

Demiray, “Rektörümüzün söz verdiği Enez ziyaretinin sonucunu merakla beklediğini” de sözlerine ekledi.