MURATARKAN

İstanbul'da taksilerde indi-bindi ücretinin 8,75 TL olarak belirlenmesinin ardından, Keşan’daki indi-bindi ücretlerinde herhangi bir değişiklik olup olmadığı vatandaşlarda merak konusu oldu.

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “2014 yılında Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından alınan karar geçerli. Keşan taksici esnafı için taksimetre açılış ücreti 3,50 TL olarak uygulanmaktadır. 2014 yılından bu zamana kadar fiyatlarımızda şuan için bir değişiklik yok. Aynı fiyat tarifesini kullanıyoruz.”

KALİBRASYON AYARLARIMIZI 2 YILDA BİR YAPTIRIYORUZ

Ticari taksi kullanımının avantajlarına da değinen Demirkan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Taksimetre kalibrasyon ayarlarımızı 2 yılda bir olmak üzere düzenli olarak yaptırıyoruz. Keşan’da özelikle tek yönlü çalışma sistemimiz var gibi bir şey. Çünkü bırakılan yolcunun yerine ikinci yolcu bulma şansımız yok. Bugünün şartlarında kendi hususi aracımızı trafiğe çıkaracağımız yerde minibüs, taksi gibi ulaşım vasıtalarını kullanmak bizim şehrimiz için gerek trafik yoğunluğunu azaltmak, gerekse özel masraflarımızı kısmak adına daha avantajlı olacağı inancındayım. Yakıt, kaza riski, trafik yoğunluğu, araç masraflarından da tasarruf edebiliriz. Taksicilerimiz fiyat konusunda gereken kolaylığı zaten sağlamaktadır.”