AYGÜL KONAR

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan da hükümetin 18 Mart Çarşamba günü açıkladığı ekonomik tedbir paketinde küçük esnaf için pek bir şey olmadığını belirterek, sosyal medya hesabından, açıklanan ekonomi paketi ile ilgili paylaşımda bulundu.

Demirkan, yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi:

“Sn Cumhurbaşkanım

TESK’e bağlı 2 milyon Esnaf sanatkar var. Açıkladığınız pakette küçük esnaf için pek bir şey yok. Pakette olanlara ek olarak Bunlarında olmasını arz ederim.

1. Virüs salgınından dolayı kapatılan ve etkilenen işletmelerin Kira, SSK, elektrik, su, doğalgaz, Bağkur borçları ertelenmeli. Çalışanların maaşı kapalı kaldığı müddetçe devlet tarafından ödenmeli.

2. Öğrenci servisi, ticari taksi, kantinci, turizm sektöründe çalışan taşımacı, Cafe, kıraathane vb. gibi kapanan ve etkilenen işetme sahiplerine 15 bin TL kredi verilmeli geri ödemesi 3 ay sonra başlamalı. Sn Cumhurbaşkanım bu durumda olan esnaflarımız ekmek derdinde ne birikmiş parası var nede ayrı bir geliri var. Lütfen pakete ek maddeler koyun bu küçük esnaf 15 Temmuz’da nasıl ki ülkesi için milleti için sokağa çıkıp dimdik durduysa sizin yanınızdada dimdik duracaktır. Dar günde yapılan iyiliği unutmayacaktır. Saygılarımla.”