AYGÜL KONAR

Keşan-Enez Karayolu’nun uzun zamandır yapılmayı beklediğini belirten Deniz, Keşan-Enez Karayolu’nun bölgede ilk yapıldığı şekilde kalan tek yol olduğunu kaydetti.

“BU YOL, BÖLGE AÇISINDAN SON DERECE YETERSİZDİR”

Keşan-Enez Karayolu’nun, bölgede ilk yapıldığı şekilde kalan tek yol olduğunun altını çizen Cavit Deniz, açıklamasında şunlara yer verdi: “Geçmiş yıllarda yapılan köy yolları iyileştirildi ve asfaltlandı. Fakat, Keşan-Enez Karayolu’na bakıldığında, 1960’lı yıllarda çizilen genişlikte bir yoldur. Yolun üzerinde birkaç kez asfalt atıldı. Ancak, yapılış yıllarıyla, günümüz arasında büyük farklılıklar söz konusudur. Bunlardan biri turizmdir. Turizme bakıldığında, Yayla, Danişment, Karaincirli, Vakıf, Gülçavuş, Sultaniçe, Yenice, Enez sahilinde ikamet eden ve yüzbinlere hitap eden bir yoldur. Bu yol, bölge açısından son derece yetersizdir. Bu yolun yapılmasını bir kenara bırakın, iyileştirilmesi konusunda da, siyasi iktidar herhangi bir adım atmadı. Enez’de yaşayan insanlar, AK Parti’ye belediyeyi vermesine rağmen, mevcut iktidar Keşan-Enez Karayolu ile ilgilenmedi. Enez insanı, bu ülkenin üvey vatandaşı mıdır? Derbent boğazı, Çelebi, Hasköy, Abdürrahim, Gökgür ve İncirlidere rampası gibi sıfır olan noktalar, kazalara gebe yerlerdir. Kazaların büyük çoğunluğu buralarda meydana gelmiştir. Turizm dışında, Enez bölgesinde oluşturulan tarımsal ve hayvansal ürünlerin ticari anlamda ülke ekonomisine nakledildikleri yerde burasıdır. Keşan-Enez Karayolu’nda her türlü şekilde yoğunluk var ama yolun yapılmasını bırakın, iyileştirilmesi için dahi kimse kılını kıpırdatmıyor.”

“15 YIL ÖNCE, SEÇİM ÜZERİ, SEÇİM RÜŞVETİ ŞEKLİNDE BİR İYİLEŞTİRME YAPILMIŞTI”

Keşan-Enez Karayolu’nun sorumlusunun, 18 yıldır Türkiye’yi yöneten AK Parti olduğunu ifade eden Deniz, “AK Parti, bu yolun ilk 8-10 kilometresinin iyileştirilmesi konusunda girişimde bulundu. 15 yıl önce, seçim üzeri, seçim rüşveti şeklinde bir iyileştirme yapılmıştı. Seçim bittikten sonra da, iş bitti. Keşan’da Siğilli Köyü’nün çıkışına kadar olan yerler yapıldı ve diğer yerler yapılmadı. Burada, siyasal erkin işlevsizliği var. Milletvekillerinin, yeni Türkiye düzeninde yaptırım ve talep güçlerinin eksilmesinden kaynaklanan bir siyasal zaaf söz konusudur. Siyasal zaafta, AK Parti iktidarınındır. Edirne Milletvekili Fatma Aksal, bu yolla ilgili bugüne kadar ne yapmıştır ve ne yapmak istemektedir? Kendisi ipe un serer gibi mazeret üretmektedir. Toplulaştırmalar yapılsın ve yolu yapacaklarını ifade ediyor. Tüm Türkiye’de yapılan duble yolların yapıldığı yerlerde, toplulaştırma çalışmaları bitmiş midir? Bunun cevabını vermelerini istiyoruz. Enez’li biri olarak, bu yolla ilgili yaşanan sorunu dile getirdik ama herhangi bir olumlu dönüş, olumlu çalışma ve olumlu niyet içine girilmedi. Keşan’da son süreçte, hizmet müjdeleyenler, maalesef gözleri kör ve kulakları sağırdır. Keşan-Enez Karayolu’nun yapılmasıyla ilgili talepleri ve feryatları duymayanlar, bu işin sorumlularıdır. Bana göre, kasıtlı olarak bu yolun yapılmamasının sorumluları bir gün bunun vebali altında ezileceklerdir. Keşan-Enez Karayolu’nu, Edirne Milletvekili rahmetli Erdin Bircan dile getirmişti. Ardından Okan Gaytancıoğlu’nun bu yolla ilgili bir çıkışı vardı” diye konuştu.

“YOLLA İLGİLİ TALEPLER VAR AMA EYLEME DÖNÜŞMÜYOR”

Keşan-Enez Karayolu ile ilgili taleplerin olduğunu ancak, herhangi bir eyleme geçilmediğini söyleyen Cavit Deniz, “AK Parti’nin gündemine bu taleplerin sokulması gerekiyor. Konuyu gündeme alacak kişilerde, AK Parti’nin yerel ilçe, il başkanlarıdır, milletvekilleridir. Oturdukları yerden insanların pozisyonuna göre açıklama yapacaklarına yol gibi bir hizmeti bölgeye sunmaları gerekiyor. O yolda, hasta nakli yapan kişilere yaşadıkları sıkıntılar soruluyor mu? AK Parti’nin ambulansı konumunda olan MHP’nin, Enez ve Keşan ilçe başkanlarının konuyu gündeme alıp-almayacaklarını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.