HABER MERKEZİ

Edirne Valiliğinden; Meteoroloji Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanılarak yapılan açıklamada, vatandaşlar bugünden itibaren etkisini gösterecek soğuk hava koşullarına karşı uyarıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Bugün akşam saatlerinden itibaren güneybatı kesimlerden başlayarak, 5 Ocak Perşembe günü tüm bölgemiz genelinde yağışlar görülmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak şekilde görülmesi beklenen yağışların Bölgemizin batısında (Edirne ve Kırklareli çevresi) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın Perşembe günü güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

6 Ocak Cuma günü, ilk önce kuvvetli lodosla beraber yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, önce Trakya’da, öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde İstanbul ve Marmara genelinde kuvvetli kuzeyli rüzgâr ve hızlı sıcaklık düşüşleri ile yer yer yoğun olmak üzere kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

7 Ocak Cumartesi günü, kar yağışlarının yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

8 Ocak Pazar ve 9 Ocak Pazartesi günleri, kar yağışlarının hafifleyerek etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü kuvvetli güneyli rüzgârlarla birlikte artacak hava sıcaklığının, Cuma günü kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla, hissedilir derecede ( 8 ila 15 derece ) azalacağı bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde meteorolojik açıdan kuvvetli hava olaylarının yaşanacağı (şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, yoğun kar yağışları, önce güney, sonra kuzey yönlerden kuvvetli fırtına, ani sıcaklık değişimleri, ekstrem düşük sıcaklıklar, kuvvetlibuzlanma, don vb.) beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel günlük rapor ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir.”