Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, köy gezilerini dün de sürdürdü.

Dınkırcı; Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Keşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım ile birlikte, Akçeşme, Boztepe, Yeniceçiftlik köyleri ve Beyendik Beldesi’nde incelemelerde bulundu. Beyendik’te, Beyendik İlkokulu ve Ortaokulu ile Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi’ne inceleme ziyaretlerinde bulunan Bekir Dınkırcı, incelediği köylerin muhtarlarından köy ile ilgili bilgiler aldı ayrıca kendisindeki kayıtlı mevcut bilgileri güncelledi. Köy halkından gelen dilek ve şikâyetleri yerinde dinleyen Dınkırcı, konulara göre daire amirlerine söz vererek, konular hakkında bilgilendirme yapılmasını sağladı.

SORUNLARI DİNLEDİ

Daire amirlerinin köy halkını çeşitli konularda bilgilendirmesinden sonra Bekir Dınkırcı, köy muhtarlarına ve köy halkına hitaben yaptığı konuşmada; özellikle hayvancılıkta para kazanılmak isteniyor ise mutlaka yem bitkileri ekiminin yaygınlaştırılması, çevre köy, ilçe ve illerde olan yarı açık veya açık hayvan işletmelerinin gezilerek model alınması,  tarım ve hayvancılık üzerine üretim yapan küçük işletmelerin şirket, kooperatif veya birlik kurarak bir araya gelerek projeler üretmesi, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin arttırılması, tarımsal desteklemelerden daha çok yararlanılması, toprak tahlili ve tarım sigortasının önemi, velilerin okul idareci ve öğretmeler ile sık sık görüşmesi, İhtiyaç sahibi ve mağdur insanların Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bildirimi konuları üzerinde duruldu.

İMKAN VE KREDİLERİN KULLANILMASINI İSTEDİ

Bölge hayvancılığının gelişmesi için yem bitkileri üretiminin arttırılması ile açık ve yarı açık hayvancılık işletmelerinin optimum ölçekte olması gerektiğini köylerde uygun alanlarda örtü altı sebzeciliğin ve meyveciliğin gelişmesinin bölgemiz ekonomisi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Dınkırcı, köy muhtarlarından ve köy halkından köylerde bulunan birlik veya tarımsal kalkınma kooperatifleri ile birlikte Trakya Kalkınma Ajansı, AB Fonları veya Ziraat Bankasının düşük faizli kredi imkânlarını kullanarak ortak katılımlı projeler üretilebileceğini, bu konuda vatandaşlardan gelecek olan talepleri değerlendireceğini ve takipçisi olacağını belirtti.

OKUL ZİYARETLERİ

Bekir Dınkırcı ve beraberindekiler, Akçeşme, Boztepe, Yeniceçiftlik köyleri, Beyendik Beldesi gezilerinden sonra Beyendik Beldesi sınırları içerisinde bulunan Beyendik İlkokulu ve Ortaokulu ile Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi’ne geçti. Okul müdürleri tarafından karşılanan ve kendilerinden okulun sorunları, öğretmen, öğrenci, derslik sayıları ve geçmiş yıllarda uygulanan projeler ve pansiyon durumu konularında bilgi alan Dınkırcı, bazı sınıflara geçerek öğrencilerle meslek seçimi, kitap okuma, hızlı okuma tekniklerinin öğretilmesi, teknolojinin verimli bir şekilde kullanılması, süt ve süt ürünlerinin tüketimi üzerine sohbet etti.

TÜBİTAK yarışmasında “Geçmişten Geleceğe Kültürel Bir Rota: Via Egnatia ve Keşan” projesi ile Marmara Bölge Birincisi olan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi Proje Öğretmeni Melda Ernez ile öğrencilerden Hazal Dizdaroğlu proje hakkında sunum yaptı.

Dınkırcı, Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi proje ekibi başarılarından dolayı övgülerini bildirerek başarılarının Keşan için gurur ve onur verici olduğunu ifade etti ve kendilerine Ankara’da gerçekleşecek olan finallerde başarılar diledi. Bu konuşmaların ardından Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın dünkü gezi ve incelemeleri sona erdi.