HABER MERKEZİ

SICAK KARŞILAMA

93 kişinin katıldığı yürüyüş sabah saatlerinde Korudağ sırtlarında başladı. Bahardan kalma bir hava ve kuş sesleri eşliğinde, haftanın tüm yorgunluğunun atıldığı doğal bir ortamda doğa ve yürüyüş severler buluştu. Ekip önceden belirlemiş oldukları parkur ve patikaları geride bırakarak, Sazlıdere Göleti üzerinden keyifli bir tırmanış gerçekleştirdi ve Sazlıdere köyüne ulaştı. Sazlıdere Köyünde Muhtar Adayı emekli öğretmenimiz Mehmet Özdemir evinin kapılarını DOÇEK Ailesi için açtı. Yürüyüşçüler öğle yemeklerini Mehmet Bey ve değerli eşinin lokma ikramlarıyla zenginleştirdi ve sohbeti, neşesi bol bir yemek molası geçirdiler. Yürüyüşçüler bu içten ikramları karşısında ev sahiplerine teşekkürlerini bildirerek etkinliğe devam ettiler.

TARİHİ KALEYİ ZİYARET ETTİLER

Yürüyüşün ikinci bölümünde FSRU Gemi İskelesi vardı. Saros Körfezinin Sazlıdere ve Gökçetepe arasındaki bölümüne FSRU gemilerinin yanaşması için bir liman yapılacağı yerin bulunduğu noktada verilen molada doğaseverler bölgenin son halini izlediler ve tüm uğraşların sonuçsuz kalmasına üzülmekle birlikte mücadele azimlerini yitirmediklerini de belirttiler. Etkinliğin son bölümünde Gökçetepe balıkçı barınağının hemen doğusunda bulunan ve Cenevizlilerden kaldığı iddia edilen tarihi kaleyi de ziyaret eden DOÇEK Ekibi faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde bitirdiler. Bugüne dek birçok faaliyete katılan Müjgan Kaymak, “Bu parkurda hem doğal güzellikler hem de tarihi kaleyi görme imkânı bulduğunu söyledi ve denizle buluşan doğa harikası güzelliklerin gerçekleştirilmesi düşünülen liman projesiyle harap olması beni de, tüm bu güzelliklerin değerini bilen doğaseverleri de ziyadesiyle üzdü” dedi.

BİR AN ÖNCE DÖNÜLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Keşan DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin “Yakın zamanda bu doğal güzelliğin tahrip edilmesi ve tanker trafiği ile petrol türevlerine yataklık yapan bir körfez haline gelmesi bölgemiz adına üzücüdür, ÇED Olumlu Raporuna itirazlar yapılacağı gibi hukuki mücadele gücümüzü de kaybetmediğimizi belirtmek isteriz, telafisi olanaksız bu girişimden bir an önce dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Serin, önümüzdeki hafta planlanan takvim gereği Çamlıca-Mercan arasındaki parkurda bir etkinlik düzenleneceğini, bildirdi.