HABER MERKEZİ

Yılbaşı öncesi bir araya gelen ve coşkulu bir şekilde, hediye çekilişleri ve canlı müzikle hep birlikte yılın yorgunluğunu atan katılımcılar geç saate kadar eğlenceli bir akşam geçirdi.

Pazar günü de Korudağın güney eteklerinde bulunan Gelibolu’ya bağlı Kalealtı köyüne kalabalık bir yürüyüşçü grubuyla faaliyet düzenlendi.

Doğaseverler yürüyüşlerine sabah saatlerinde Korudağ’ın zirvesinden başladı. Kırağı kaplı serin bir havada yürüyüşe başlayan ekip, ilerleyen saatlerde güneşin yüzünü göstermesi ile “Şifalı Çamur” adını verdikleri zeminde eğlenceli dakikalar geçirdiler.

Orman içindeki yollardan, dar patikalar ve dere çatakları geçilerek devam eden güzergâhta öğle yemeği molasını veren ekip, adeta piknik havasında geçen mola sonrası pırnallıklar arasından yürüyüşlerini sürdürerek faaliyetlerini Kalealtı Köyünde sorunsuz bir şekilde tamamladılar.

Doğaseverler Orhan Veli’nin şiirlerine ilham olmuş Korudağ’ın güney yamaçlarını, Saros Körfezi ve Çanakkale Boğazını aynı anda görme fırsatı da yakaladılar.

Faaliyet için seçilen ve içinde dere çatakları ile minik maceraları da kapsayan parkur katılımcıları kendine hayran bıraktı.

Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) yetkililerinin yaptığı açıklamada, yılın ilk faaliyetinin, Çamlıca-Mercan Parkurunda gerçekleştirileceğini, cumartesi akşamı da dernek olarak Çamlıca’daki Bocuk Gecesine katılacaklarını bildirdiler ve tüm doğaseverleri aralarında görmekten mutlu olacaklarını ifade ederek, herkese iyi yıllar dileklerini ilettiler.