GAZDAŞ (Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi) ve GAZMER (Doğalgaz Sektörünün Teknik Merkezi) işbirliğinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında Keşan ve bölgedeki kalorifer tesisatı ustalarına mesleki yeterlilik belgesi sınavı yapıldı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından gerçekleştirilen ve dün başlayıp bugün de sürecek olan Mesleki Yeterlilik Sınavı, yazılı ve uygulamalı olarak yapılıyor.

Keşan’da evlere gelen doğalgazın konut içerisine uygulanacak tesisatlarını yapacak ustaların, mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gerektiği bildirildi.

GAZDAŞ ve GAZMER yetkilileri tarafından gerçekleştirilen sınava, Makine Mühendisleri Keşan İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tanju Şapçı da katıldı.

Bu gibi sınavların normal şartlarda GAZMER’in İstanbul’daki firmalarında gerçekleştirildiğini ifade eden Şahin ve Şapçı, “Ustalarımızı İstanbul’a götürmektense, firma yöneticilerini ustalarımızın ayağına getirdik. Bu konuda GAZDAŞ ve GAZMER yetkililerinden rica ettik. Kendileri de bizleri kırmayarak sınavı burada yaptılar. Bu nedenle GAZDAŞ ve GAZMER yetkililerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sınava Keşan ve çevre ilçelerden yaklaşık 70 usta katıldı.

Sınava katılan ustalardan bazıları da sınav hakkında herhangi bir kurumdan bilgilendirme yapılmadığını ifade ederek, kulaktan duyma ile bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Sınavla ilgili bilgilendirmenin günler öncesinde yapılması gerektiğini de ifade eden ustalar, ilgili oda ve kurumların bilgilendirme konusunda eksik kaldıklarını dile getirdi.