Deniz MUTLU

 

Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlanmasının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü, Türk Ulusu’nun beraberliğini, üstün gücünü, milletinin şuurunu ortaya koyduğunu söyledi.

Son yapılan değişikliklerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlanmasına kısıtlama getirildiğini söyleyen Dönmez, kutlamaları kaldırarak hiçbir şey kazanılamayacağını belirtti.

“BAYRAMLARIMIZ KISITLANARAK BİR ŞEY KAZANILAMAZ”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Türk Ulusunun ne kadar cesaretli ve başarılı insanlardan oluştuğunu bizlere bir kere daha gösterdiğini kaydeden Ferhat Dönmez, şunları söyledi: “Bir zafer bayramı, bu kadar güçlü, bu kadar barışçıl insanlarla yapılmayabilir. Geride kalan toplumun bireylerinin, yetkililerin, şehit ailelerinin hayatta neleri kaybettiğini anlaması gerekiyor. 30 Ağustos’ta en büyük fedakârlığı yapmış olan Mustafa Kemal ve O’nun yanında şehit düşmüş büyük dedelerimiz... Ama son günlerde bayramlarımızın kutlanması kısıtlanmakta. İnsanların milli gücünü, duygularını hissedebileceği anlamlı bayramlar ortadan kaldırılarak, insanların insancıl düşünceleri kırılarak, hiçbir şey kazanılmamış gibi davranılması yanlıştır.

“SAVAŞI KİMSE İSTEMEZ, BİZ DE İSTEMİYORUZ”

Savaşı kimse istemez, bizler de istemiyoruz” diyen Dönmez, “Biz gaziyiz. Şehit ailelerimiz bu ulusta evlatlarını verirken kimseye bir açıklama yapmamış, kimseye bir şey söylememiştir. Çünkü bayrağın dikildiği her noktada, herkes görevini severek yerine getirmiştir. Bizim bütün bayramlarımız en değerli şekilde kutlanmalıdır. Türkiye’de yaşayan herkes, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmemesi için mücadele vermelidir. Toplum, toplum olduğunu, mücadeleci, insancıl ve tüm dünyaya ne kadar güçlü olduğunu gösterecektir. Arapların, Suriye’nin, Mısır’ın karışması çok acıdır. Bizim böyle bir ortamda savaşı düşünmeyip, komşulara yardımcı olmamız gerekir.” şeklinde konuştu.

“KÜÇÜK NOKTALARI UNUTMAMAK GEREKİR”

Ferhat Dönmez, sözlerini şöyle tamamladı: “Trablusgarp Savaşı’nda Arapların Osmanlı’yı nasıl arkadan vurduklarını herkes biliyor. Küçük noktaları da unutmamak gerekir. Dünya küçük gibi gözükse de çok büyük. Bütün dünyadaki ulusları çökertecek güce sahip bir ülkeyiz. Ama Türk ulusunun bir daha böyle bir savaş yaşamaması için, böyle oyunlara gelmemesi için bizim büyük devlet adamları dediğimiz kişilerin bir toplumu nasıl yönlendireceğini, ay yıldızlı bayrağı nasıl koruyacaklarını çok iyi şekilde düşüneceklerine inanıyorum. Bütün Türk milletinin her bireyinin, şehit ailelerinin, gazilerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Hayırlısı olsun diyorum.”