DSP (Demokratik Sol Parti) Keşan İlçe Teşkilatı, Merhum Genel Başkanları Bülent Ecevit’in ölümünün 8’inci yıldönümünü nedeniyle dün bir anma programı düzenledi.

Saat 13.00 sıralarında, DSP Keşan İlçe Teşkilatı binasında başlayan anma programına; DSP Keşan İlçe Başkanı Fikret Akan, yönetim kurulu üyeleri,  partililer ve kendisini Bülent Ecevit’i seven olarak tanımlayan bazı vatandaşlar katıldı.

FİKRET AKAN: MERHUM GENEL BAŞKANIMIZIN İDEALLERİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

 Ecevit’i anma töreninde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Akan, Bülent Ecevit’in, köylünün, emekçinin ve işçinin gerçek dostu olduğunu söyledi. Bülent Ecevit’i, hayata veda edişinin 8’inci yılında rahmet ve özlemle andıklarını dile getiren Akan, bu gün bu nedenle toplandıklarını söyledi. Türkiye’de politikanın çok kaygan bir zeminde yapılmaya başlandığını ifade eden Fikret Akan, “İnancın yerini fırsatçılık, tutarcılığın yerini kolaycılık, doğrunun yerini kandırmacılık aldı. Böyle bir ortamda inançtan ödün vermeksizin, doğruluktan ayrılmaksızın politika yapan tek parti Demokratik Sol Parti’dir. Demokratik Sol Parti olarak, seçkinlerin yönlendirmesinden, dış politikayı yabancılardan kurtarmak ve merhum Genel Başkanımızın idealleri için mücadele etmekteyiz. Büyük başkanımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun.” dedi.

TÜRKİYE’NİN ONURU İÇİN ÇALIŞTI

Ecevit’in, Türk siyasetine, erdemli kişiliği ve nezaketi ile damga vurduğunu belirten Akan, Ecevit’in hayatı hakkında bazı bilgiler vererek, “Merhum Ecevit, mavi gömleği giyip, kasketi takıp meydana çıkınca siyasete yepyeni bir soluk gelmiştir. Ecevit, içeride olduğu kadar dışarıda da Türkiye’nin onuru için çalışmış bir devlet adamıdır. Tutarlı duruşu ile ülkemizin başını daima dik tutan Bülent Ecevit, Demokratik Sol felsefenin ulusalcı duruşunu hem Türkiye’deki siyasetçilere, hem de dünyaya kabul ettirmiş bir liderdir. Ecevit, ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyenlere, Atatürk’ün ilkelerini aşındırmaya çalışanlara, inanç sömürüsüne karşı gösterdiği direnişle de tarihe geçmiş, kimseye boyun eğmemiştir. Ecevit, demokrasiye olan inancı, darbelere karşı yürüttüğü mücadele ve halkla kavga etmeyen, halkın istekleri için halktan güç alarak hareket eden bir siyasetçiydi. Ayrımcılık yapmayan, eşitliğe inanan, kendi isteklerinin tutsağı olmayan Ecevit, ülkenin ilerlemesi için insan sevgisini ve insancıllığı merkeze alan bir yaklaşımla hareket etmiştir. Ecevit, devletin zirvesinde olduğu günlerde bile alçak gönüllü tavrı, erdemli, nezaketli tutumuyla gönüllerde taht kurmuş, sadece DSP’nin değil, bütün ülkenin, hatta dünyanın sevgi ve saygıyla benimsediği önemli bir liderdir. Vefatının 8’inci yıldönümünde, kendisine rahmetle ve saygıyla anıyor, O’nun bize bıraktığı DSP’yi sonsuza kadar yaşatmaya ve yeniden iktidara taşımaya söz veriyoruz.” diye konuştu.

CHP’Lİ BAYANLAR BAŞSAĞLIĞINDA BULUNDU

Yapılan bu açıklamanın ardından,  bir grup Cumhuriyet Halk Parti’li bayan Ecevit’i kaybetmelerinin 8’inci yılında da daha önceki yıllarda olduğu gibi, DSP Keşan İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen programa katılarak, başsağlığı dileklerinde bulundular.