Keşan Dülgerler İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası’nın olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı. Toplantıda üç listenin yarıştığı seçimde, 103 oy alan Bülent Gezer önderliğindeki liste yönetime getirilirken, eski başkan Halil Akbınar’a 79, Yusuf Çapraz’a da 65 oy çıktı. Oda’nın 349 üyesinden 249’u oy kullanırken, 2 oy geçersiz sayıldı.



Köşk Düğün Salonu’nda saat 11.00’de başlayan genel kurulu, Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile bazı belediye ve il genel meclisi üyeleri, siyasi parti başkan ve yöneticileri, belediye ve il genel meclisi aday ve aday adayları ile oda ve dernek temsilcileri de izledi.


Divan Başkanlığını Emin İnağ, başkan yardımcılığını Mehmet Özkan, katip üyeliklerini Cem Özdemir, İlker Yeşil ve Özgür Kahraman’ın yaptığı toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Yönetim kurulu faliyet raporu Oda Başkanı Halil Akbınar, denetim kurulu raporu kurul üyesi Beyan Gülekan ve bilançonun Münüre Yılmaz tarafından okunmasının ardından, yönetim ve denetim kurulları ayrı ayrı aklanarak bilanço kabul edildi.
  

4 yıllık süreyi kapsayan tahmini bütçe görüşmelerinde, tahmini gelir, 2014 yılı için 225 bin, 2015 yıl için  235 bin, 2016 yılı için 243 bin, 2017 yılı için ise 250 bin TL olarak önerildi. Yapılan oylamada tahmini bütçe oybirliğiyle kabul edildi.

Yeni dönem çalışma programı ile bu program içerisinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programlarının görüşülmesinin ardından, yönetime ödenecek olan aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretleri tespit edilerek kabul edildi.

Genel kurul toplantısı, bu görüşmelerin ardından dilek ve temenniler bölümü ile devam etti.  Burada yönetime aday olan Yusuf Çapraz, Bülent Gezer ve Halil Akbınar söz alarak birer konuşma yaptı.


ÇAPRAZ: ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI

İlk olarak seçime mavi liste ile giren Yusuf Çapraz söz aldı.

Aday olma sebebinin hizmet etmek olduğunu belirten Çapraz, “Oda yöneticilerinin görevi aidat toplamak ve belge verirken ücret almak olmamalı. Eğer öyleyse odanın adını dükkân diye değiştirelim. Birlikten kuvvet doğar sözünden yola çıkarak, oda üyeleri arasında birlik ve beraberliği sağlamak, üyelerin menfaatleri için çalışmalar yapmak, üyenin cebinden eli çekerek farklı gelir kaynakları yaratmak hedefindeyiz. Gelin birlik olarak neler yapacağımızı gösterelim. Yapabileceklerimiz için heyecanlıyım. Şimdi değişim zamanı!” dedi.


GEZER: ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ SORUNLARI ÇÖZMEK

Daha sonra beyaz listeyi hazırlayan Bülent Gezer konuştu. Odaların, üyelerin sorunlarının çözüldüğü yer olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Gezer, şunları söyledi: “Odayı, üyelerimizin sorunlarının çözüldüğü yer olarak görmek istiyorum. Bizim öncelikli hedefimiz sorun çözmek olmalı. Odamızda farklı meslek grupları kayıtlı. Sorunların ortak dayanışma ile çözüleceğine inanıyoruz. Odamızda ustalık belgesi sahibi olan üye sayımız yeterli değil. Bunun çözümlenmesi gerekli. Daha önceki çalışmalarımızda 80 üyemize geçici ustalık belgesi verilmesini sağladım. 80 üyenin 64’ünün kurs teminini yaparak geçici ustalık belgelerini kalıcı belgeye dönüştürdüm. Öte yandan fiyat listesi çıkarmak zorundayız. Eksiklikleri konuşarak çözmeliyiz.” 


AKBINAR: BİRBİRİMİZİ BALTALAMAYALIM

Halil Akbınar da görev yaptığı süre içerisinde üyeleri en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığının altını çizerek, “Sorunlarımız var. Sorunlarımızı kendi içimizde bir ve beraber olarak çözeceğiz. Rekabetimizi fiyatta değil işimizin kalitesinde yapacağız. Birbirimizi baltalamayalım. Kayıt dışı çalışanlar ile mücadelemiz sürüyor. Ustalık belgesi olmayan üyelerimize geçici ustalık belgesi almak için yönetim olarak çalışmalar yaptık. Hiç kimse tek başına yapmadı. Gelin beraber olarak sorunlarımızı çözelim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, oy kullanma şartlarını taşıyan 349 üyeden 249’u oy kullandı Saat 17.00’de açılan sandıkta 103 oy alan Bülent Gezer önderliğindeki beyaz liste önümüzdeki 4 yıllık süreçte görev yapmaya hak kazanırken, Halil Akbınar’ın sarı listesi 79, Yusuf Çapraz’ın mavi listesi ise 65 oy aldı. Seçimde, 2 oy da geçersiz sayıldı.




YENİ YÖNETİM VE

DENETİM KURULU

Dün yapılan seçimin arından Keşan Dülgerler İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Esnaf ve Sanatlarkarı Odası’nın yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Bülent Gezer, Nedret Özkan, Özel Saylık, Ethem Koç, Fevzi Coşkun, Cengiz Dere, Erol Güler.

Denetim Kurulu: Zeynel Direk, Alper Karasu, Beyhan Gülakan.