AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan’ın birçok köyüne yatırımların yapılacağını ifade eden Durak, şunları söyledi: “Keşan’ın birçok köyüne 4 milyon 200 bin liralık ödenek ayrıldığını ve yatırımların yapılacağını okuduk. Köylerimize yatırımların gelmesinden ötürü mutlu olduk ancak Sazlıdere Köyü için herhangi bir şeyin olmaması nedeniyle üzüldük. Ayrıca bazı siyasilerimiz ise siyaset yaptığımızı dile getirmiş. Ancak biz siyaset yapmıyoruz. Aksine bölgemizde yaşanan sorunları dile getiriyoruz ve çözüm üretilmesini istiyoruz. Sazlıdere’nin ya da Gökçetepe’nin sorunlarını söylemek siyasetse bunu da yaparız. Ama bizim yetkililerden tek istediğimiz sorunları konuşmak yerine somut adımların atılmasıdır.”

YETKİLİLERİN GELİP YAŞANANLARI YERİNDE GÖRMESİ GEREKİYOR

Serdar Durak, sözlerine şöyle devam etti: “Yetkililer Sazlıdere’yi çok uzak olduğu için mi ziyaret etmiyorlar? Sazlıdere’nin yolları son yağışlardan ötürü çok kötü durumda. Yetkililerin gelip yaşananları yerinde görmesi gerekiyor. Yolların çok kötü olması nedeniyle o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın araçları yolda kalıyor. Sorunları sürekli olarak dile getiriyoruz ancak çözüm üretilmiyor. Bu yılda o bölgede yaşayan insanlar yine sorunlarıyla baş başa kalacaklar.”

UMUDUM YOK

Yetkililerin, “2018 yılında, Sazlıdere’nin kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturacağız.” şeklinde sözler verdiğini hatırlatan Durak sözlerini şöyle tamamladı: “Bu konuda sürekli sözler veriliyor. Umudum yok ama inşallah sorunlar çözülür. Kanalizasyonun yanı sıra; su ve elektrik hatları ile çöp sorunlarımız halen devam ediyor. Neden çözülemediğine de anlam veremiyorum. Sahilde 1,5-2 ay sonra sezon hazırlıkları başlayacak. En azından sezon başlamadan önce yetkililerin belli başlı eksiklikleri gidermesini bekliyoruz.”