MMMBD (Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği) Keşan Şubesi Başkanı Haluk Kaba, dün yaptığı açıklamada, e-tebligat başvurularının 1 Nisan 2016 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

Haluk Kaba, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle ticari, zirai ve mesleki kazancı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine e- tebligat sistemini kullanma zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, 28 Aralık 2015 tarihi itibariyle zorunluluk kapsamında bulunan 1 milyon 232 bin gelir vergisi ve 389 bin kurumlar vergisi mükellefin, uygulamadan yararlanmak için başvuruda bulunduğunu kaydetti.  

MÜKELLEFLER, BAŞVURULARINI SON GÜNE BIRAKMAMALI

Henüz başvurusunu tamamlayamayan mükelleflerin bulunduğunu hatırlatan Kaba, “Kalan kısıtlı süre içinde herhangi bir sıkıntı yaşamamaları amacıyla, 29 Aralık 2015 tarihli ve 29577 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 467 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-Tebligat sistemine başvuru süreleri 1 Nisan 2016 tarihine kadar uzatılmıştır. Ancak başka uzatma olmayacak. Mükellefler, başvurularını son güne bırakmamalı. Mükellefler, ‘Nasıl olsa yine süre uzatılır’ düşüncesi içerisine girmemeliler. Mağduriyet yaşanmaması için başvuruların yapılması taraftarıyız.” dedi.