Keşan’da görev yapan avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saat 12.15 sıralarında saygı duruşunda bulunulması ve Atatürk Anıtı’na baro temsilciliği çelenginin sunulmasıyla başlayan programa Edirne Barosu Keşan Temsilcisi Avukat Atalay Tutal’ın konuşmasıyla sürdü.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü Etkinlikleri çerçevesinde Atamızın huzuruna çelenk koymak için toplandık. Ancak içimiz buruk, acımız büyük. Hiçbir zaman kendimizden ayrı düşünmediğimiz, aynı sıralarda eğitim aldığımız, yargı camiası meslektaşlarımız olarak kabul ettiğimiz hâkim ve savcılarımızdan biri, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 31 Nisan 2015 tarihinde uğradığı terör saldırı sonucu şehit edilmiştir. Şehit savcımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Adaleti ve hukukun üstünlüğünü tesis etmekten başka herhangi bir amacı olmayan, yargı camiasında ne görev ve sıfat ile çalışan olursa olsun, mesleğini yapmaya çalışan tüm görevlilere ve emekçilere yapılan her türlü saldırının karşısında olacağız. Nereden geliyorsa gelsin, terörün her türlüsüne, şiddetin her türlüsüne karşı çıktığımızı, bu uğurda gerektiğinde şehit meslektaşımız gibi can vermeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz.” dedi.

YASAL OLMAYAN UYGULAMALARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Atalay Tutal, Türkiye’de adaleti ve hukukun üstünlüğünü sağlamanın ne kadar zor olduğunun acı bir olayla bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederek, şunları söyledi: “Henüz saldırı ile ilgili ayrıntılar dahi ortaya çıkmamışken, ülkenin en yetkili ağızlarından,  meslek grubu olarak hedefe konulmayı kabul etmemiz de mümkün değildir. Bu terör olayı ve benzer olayların,  kanundan kaynaklanan haklarımızın kısıtlanması gerekçesi yapılmasına, şimdiden karşı olduğumuzun da bilinmesini isteriz. Gerek Çağlayan Adliyesi gerekse ülkenin muhtelif adliyelerinde Avukat meslektaşlarımızı mesleğini icra edemez hale getirme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Yasal olmayan uygulamalara izin vermeyeceğiz. Avukatlar ‘olağan şüpheli’ değillerdir. Sonuç olarak şu sözü tekrar hatırlatmak isteriz, Avukatlar tarih boyunca köle kullanmadılar, fakat hiçbir zaman da efendileri olmadı”