Edirne’nin tanıtımı için yapılan proje üzerinden Edirne Belediye Başkanlığı’nı ağır ithamlarla suçlayan gazetelere 1 milyon liralık dava açılacak.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kimse Edirne halkının temsilcisi olan Edirne Belediyesi’nin şahsiyeti ile onuruyla gururuyla oynayamaz.” dedi.

Belediye Başkanlığı kentin tanıtımı için bir klip hazırlamış ve söz konusu klipte de Başkan Recep Gürkan dahil bir çok Edirneli yer almıştı. Tanıtım için hazırlanan projenin ismi ise “Edirne için Çal” olarak belirlenmişti. Proje çok beğenilmiş hatta Edirne Televizyonu’nun sosyal paylaşım sitelerindeki hesabından tıklanma rekoru kırmış ve 750 bin kez görüntülenmişti.

Beğeni toplayan proje bazı kesimler tarafından ise ağır şekilde eleştirilmiş hatta çalıntı olduğu bile iddia edilmişti. Bazı yerel gazeteler eleştiriyi bir adım daha öteye taşımış ve proje ismi üzerinden yani “Edirne için Çal” kelimesine farklı manalar yüklediği iddia edilmişti.

Projeye yapılan eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Recep Gürkan, şunları söyledi: “Bazı arkadaşlar; bir çıkar elde edemeyen kimlikten haysiyetten, onurdan, şereften yoksun bazı arkadaşlar, bu ‘Çal’ı farklı yönlendirmeye çalıştılar.”

Projenin yapım aşamasını anlatan Başkan Gürkan, siyasetçinin asla gazetecilerden ayrı olamayacağını şahsına yapılan eleştirilerine tolerans gösterildiğini ancak Edirne halkının temsil edildiği Belediye Başkanlığı’na yapılan seviyesiz ve asılsız eleştirilerin karşılıksız kalmayacağını söyledi.

Başkan Gürkan yerel gazetelere seslenerek, “Böyle bir başlık olabilir mi yahu? Edirne için çaldılar. Ne demek bu? Belediye adına tazminat davası açacağım 1 milyon liralık. Edirne için çaldılar. Aklı sıra, çok zeki ya arkadaşlarımız. Biz de zeki değiliz. Efendim işte bir şey söylerseniz projenin adını koymuştuk. Ama ima edilmeye çalışılan şey farklı. ‘İkincisi 23 bin lira için çal’ Yani bu şehir için değil de 23 bin lira için. Her iki gazeteye de Edirne Belediyesi adında 1’er milyonluk tazminat davası açacağım ve bundan sonra gerek kişisel, gerekse kurumsal olarak nereye kadar gidiyorsa bu iş gidecek. Herkse yaptığının bedelini ödeyecek. Kimsenin Edirne Belediyesi’ni küçük düşürmeye haksız suçlar isnat etmeye, leke çalmaya, şahsiyetsizlikle, şerefsizlikle bağdaşacak iftiralar atmaya hakkı yok. Bunların hepsini yapanlara iade ediyorum. Belediye kapısına asıyorum herkese gitsin oradan alsın.” şeklinde konuştu.