Edirne İl Daimi Encümen toplantısı dün ilk kez İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk başkanlığında Keşan’da toplanarak gündemindeki maddeleri görüştü.

Saat 11.00’de Keşan Kaymakamlığı toplantı salonunda başlayan toplantıya İl Daimi Encümen üyelerinin yanı sıra Kaymakam Bekir Dınkırcı da katıldı.

KEŞAN, BİR İLK OLDU

Toplantı hakkında basına bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, bir il encümen toplantısının Edirne dışında ilk kez Keşan’da yapıldığını belirterek, “İl Genel Meclisimiz Eylül Ayı toplantılarını Keşan’da yaptığı için biz de Encümen toplantımızı Keşan’da yapmak istedik. Bundan sonra bu toplantılarımız bir gelenek haline gelebilir ve başka ilçelerimizde de yapılabilir” dedi.

İL GENEL MECLİSİ’NE ÖNERİDE BULUNURUZ

Konuşmasının devamında gerçekleştirecekleri bu encümen toplantılarında Edirne İl Özel İdaresi’nin ve Edirne ilinin genel işleri ile kararlar aldıklarını belirten Öztürk, “İmarından yoluna, kanalizasyonundan suyuna, yoluna kadar her türlü iş ve işlemler hakkında görüşülüp karara bağlanır. Gerektiğinde İl Genel Meclisi’ne öneride bulunan ve yasal yaptırımları olan bir kuruluz” diye konuştu.

2015 YILI BÜTÇESİNİ GÖRÜŞECEĞİZ

Encümenin bugünkü toplantısında gündemlerinde 2 madde bulunduğunu da kaydeden Öztürk, şöyle devam etti: “İmar konusunda görüşmelerde bulunacağız ve ayrıca Edirne İl Özel İdaresi’nin 2015 Yılı Bütçesi’ni görüşüp karara bağlayacağız”