Edirne İl Genel Meclisinin CHP (Cumhuriyet Halk Parti)’li üyeleri Abdülaziz Çıkıkçı, Erdinç Can ve Mehmet Ali Yetim, dün CHP ilçe binasından yaptıkları açıklamada, Nisan ayı meclis toplantısını ve gündemi değerlendirdi. Açıklamada ilk olarak konuşan Abdülaziz Çıkıkçı, Nisan ayı toplantılarında, 2 yıllık bir sürenin sonucunda yapılan bir takım seçimler olduğunu ifade ederek, “En önemli gündem maddelerinden bir tanesin de zaten ağırlıklı bölümü de buydu. Meclis başkanlığı, başkan yardımcılığı, encümen seçimleri ve ihtisas komisyon üyeleri seçimi yapıldı. 2 yıldan bu yana Keşan’da ikamet eden birisi olarak meclis başkanlığı görevini üstlenmiştik. Nisan ayının toplantılarının ilk oturumundan sonra meclis başkanlığı görevimiz sona ermiş bulunuyor. Bu il genel meclisi üyeliğimizin sona ermiş olduğu anlamına gelmiyor. Görev süremiz boyunca aynı şevk ve heyecanla, arkadaşlarımızla beraber devam edeceğiz. Meclis başkanlığını, Edirneli ve CHP’li bir arkadaşımıza devretmiş olduk. Meclis başkan yardımcıları da geçen sene 2. meclis başkan yardımcısı olan arkadaşımız 1. başkan yardımcısı oldu. 2. başkan yardımcımız da değişti. Geçen dönemde kurulu olan 14 tane komisyon üye seçimleri yapıldı. Bunların 4 tanesi zaten zorunlu olan komisyon 10 tanesi de bölgenin ihtiyaç duyduğu komisyonlardan oluşuyor. Toplamda 14 tane komisyonumuz var. Bu komisyonlardaki başkanların hepsi CHP’li arkadaşlarımız oluşturuyor. 3 tanede il encümeni olarak görev yapacak arkadaşlarımızda yeni görevlerine kavuşmuş oldular.” dedi.

İL GENEL MECLİSİ KARARI OLMADAN TEK BAŞINA İŞ YAPMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Çıkıkçı, açıklamasının devamında, yerel basında sıkça açıklama yapan diğer meclis üyelerinin yapılan işleri tek başına yaptıkları izlenimi verdiklerini söyleyerek, “Sanki bu görevleri tek başına yapıyor ve kararları tek başına alıyorlarmış gibi açıklama yapıyorlar. Bizim açımızdan üzüntü verici şeyler. İl genel meclisi kararı olmadan tek başına iş yapmak mümkün değildir. Hepsi bunların planlanarak, programlanarak yapılan işlerdir. Bunların hepsi paralı konular olduğu için imar plan ve bütçe komisyonunda geçerek, il genel meclisi kararı ile olan işlerdir. İl genel meclisi kararı olmadan bir tek çakıl taşının bile bir yere gitmesi söz konusu olamaz.  Bir kamyon çakıl taşı bir yere gidiyorsa o çakıl taşları il genel meclisinde ilgili dairelere aktarılan paralarla giden işler. Bunları sahiplenmek bize uygun bir davranış değildir. Bunları sahiplenmeye ihtiyaç da duymuyoruz zaten.” şeklinde konuştu.

KENDİSİ KEŞAN’DAKİ KÖYLERİN İSMİNİ BİLMEZKEN BÖLGEMİZDEKİ KÖYLER ONUN YAŞINCA GEZİLMİŞTİR

Sonrasında konuşan Erdinç Can, Edirne İl Genel Meclisi Ak Partili üyesi Adnan Vural’ın Meydanı boş bulduğunu zannedip, İl Genel Meclisinde alınan kararların beraber alındığından haberi yokmuş gibi davrandığını belirterek, “İl genel meclisinde yapılacak bütün hizmetlerin önceden belirlenen program dâhilinde yapıldığını ve 2016 yılında yapılacak olan hizmetlerin programı olduğunu, yapılan hizmetlerin kendi ceplerindeki parayla değil milletin parasıyla yapıldığını hatırlatmak isteriz. İl genel meclisinde geçen 2 yılda bir tane önerge verip rapor hazırlamış mıdır? İl genel meclisi kürsüsünden bir tane açıklama yapmış mıdır? Hayır, sadece fotoğraf çekilmiştir. Arkadaşımız haddini aşmıştır ve bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır. Daha ileri söylemleri basın yoluyla paylaşmak siyasi terbiyemize uygun değildir. Kendisine şunu da hatırlatmak isteriz. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Abdülaziz Çıkıkçı ve Mehmet Ali Yetim köy kökenlidir. Kendisi Keşan’daki köylerin ismini bilmezken bölgemizdeki köyler onun yaşınca gezilmiştir. İhtiyaç duyulması halinde gezilecektir. Bunu Keşan’da ve köylerinde yaşan vatandaşlarımız bilir ve yıllardır CHP’ye verdiği destekle ve oylarıyla defalarca derslerini vermiştir. Hangi parti iktidardaysa onun düdüğünü çalmak bu arkadaşımıza has bir durumdur. Abdülaziz Çıkıkçı, Erdinç Can, Mehmet Ali Yetim, ülkeyi kuran CHP’nin tüm kademelerinde görev almış ve halkın oylarıyla ön seçim yapılarak seçilmiştir. Dayı amca ahbap ilişkisiyle değil. Keşan’da 45 köyün 43’ünde CHP 1. Partidir. Halkımız her gün sirk maymunu gibi basına çıkan atıp tutanlara itibar etmez. Edirne ve Keşan Halkının aydınlık insanları milletin parasıyla yapılan hizmetleri şov malzemesi yapana, ben yaptım diyene asla oy vermez ve vermeyecektir.” dedi.

MECİDİYE’DEKİ MESİRE YERLERİNİ GÜNDEME GETİRMESEK ÇOKTAN YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKECEKLERDİ

Son olarak söz alan Mehmet Ali Yetim, Adnan Vural’ın, “Gökçetepe ve Sazlıdere’deki imar sorunlarıyla ilgili hiçbir adım atılmıyor” şeklindeki sözünü hatırlatarak şu şekilde devam etti; “Kendisi bu şekilde konuşuyor. Gökçetepe ve Sazlıderedeki imar sorunlarıyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Turizm Bakanlığının birbiriyle anlaşamaması ve çalışmaması, bu iktidarın sorun çözmeyi istememesidir. Daha doğrusu sahillerdeki insanlara karşı bakış açılarının göstergesidir. Biz söylüyoruz. Bu sahil yerleşkelerimizde Çamlıca Belediyesinin yapmış olduğu imar planları dikkate alınarak gerekenler derhal yapılmalıdır. Bunların dertleri yandaşlara rant yaratmak olduğu için vatandaş ikinci plandadır. Yayla, Danişment, Mecidiye’deki mesire yerlerini gündeme getirmesek çoktan yandaşlarına peşkeş çekeceklerdi. Elimizde bol miktarda asfalt kırığı vardır. İhtiyacı olan bütün köylerimize asfalt kırığı verilecektir. Hiçbir köyümüz mağdur edilmeyecektir. Bunu Adnan Vural değil, İl genel meclisi olarak yapacağız ve takipçisi olacağız. Sonra benimle ilgili olarak bir konuda ıslatıp ıslatıp önümüze getiriyor diyor. Hacıköy, Pazardere, Maltepe Karacali Altıntaş, Çobançeşme Karasatı ve Küçükdoğanca’da yaşan vatandaşlarımız aşağı yukarı 2500, 3000 kişidir. Benim oradaki bir vatandaşımın bu pis sulardan hastalanması benim için her şeyden önemlidir. Bu böyle bilinsin. Bir araba çakıl taşını hizmet olarak söylüyor ama 3000 kişiyi hastalığa mahkûm ediyor. Oradaki insanlarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. Onun için bu konulardan rahatsız olmasınlar. Bunu dile getirmeye devam edeceğim.” ifadelerine yer verdi. Sonrasında yapılan ve yapılacak projelerin resimleri bulunan kitapçığı gösterdiler.