HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Vali Canalp, “Var olan kararları sıkı şekilde uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs risk haritasında 'çok yüksek risk' ile 'kırmızı' renkte yer alan Keşan’da, esnaf denetiminde bulunarak, kaymakamlık binasında düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Vali Canalp’e, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kurum amirleri ve oda başkanları katıldı. Vali Canalp, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Var olan kararları sıkı şekilde uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDERSEK KAZANABİLİRİZ

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda koronavirüsle mücadele tüm yetkililerin sahada olduğunu ifade ederek, “Valiliğimiz, kaymakamlığımız ve belediyemiz işbirliğinde pandemi sürecinde vatandaşlarımızın sağlığını korumak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Koronavirüsle mücadele hepimizin mücadelesi ancak hep birlikte mücadele dersek kazanabiliriz” diye konuştu.

Polis ve zabıta ekipleri ile ilgili kurum yetkililerince çarşı merkezi ve umuma açık iş yerlerinde denetim yapıldı. Keşan Belediyesi tarafından hoparlörlerden ‘evde kal’ çağrısı yapılırken, polis ve zabıta ekipleri vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde anonslarla uyarıda bulundu. Maske takmayan ve sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlara idari para cezası uygulandı. Kent genelinde dezenfeksiyon çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.