Edirne’de cinnet getiren emekli polis, hemşire eşini silahla vurduktan sonra intihar etmek istedi. Hemşire kadın olay yerinde hayatını kaybederken, eşi ağır yaralandı.

Olay, salı gecesi saat 21.30 sıralarında Edirne Devlet Hastanesi’nin arka bahçesinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nden 2 ay önce emekli olan Necip Dönmez (45), aralarında geçimsizlik olduğu Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi servisinde nöbette olan hemşire eşi Nurcan Dönmez (38) ile konuşmak için Edirne Devlet Hastanesi’ne geldi. Kimsenin olmadığı dahiliye servisinin arkasında konuşan çift tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Necip Dönmez, belinden çıkarttığı tabancayla eşine 4 kurşun sıktı, ardından da çene altından kendisini vurarak intihar girişiminde bulundu. Silah sesini duyan görevli doktorlar, olay yerine gittiklerinde mesai arkadaşlarını ve eşini kanlar içinde buldu ve hemen Acil Servise götürdü. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Nurcan Dönmez kurtarılamadı. Ağır yaralanan eşi ise ameliyata alındı.
Olayı duyan Dönmez çiftinin yakınları ve hastane çalışanları gözyaşlarına boğulurken, çok sayıda polis memuru ve Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan hastaneye gelerek olay hakkında bilgi aldı. Nurcan Dönmez, aile içi geçimsizlik nedeniyle eşini savcılığa şikayet ettiği ve savcılık kararıyla Necip Dönmez’in beylik tabancasına el konulduğu öğrenildi. 
Necip Dönmez’in 2 ay önce emekliye ayrıldığını belirten Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, “Eşi, savcılığa geçimsizlik nedeniyle bir dilekçe vermiş ve biz de bunun üzerine beylik tabancasını almışız. Daha sonra da ‘sıkıntımız yok’ diyerek savcılığa müracaat ederek, ilişkilerinin normale döndüğünü bildirmiş. Dışarıdan temin ettiği bir silahla bu eylemi gerçekleştirmiş. Eşi öldü, kendisi de yoğun bakımda. Bu akşam da emekli polis memuru konuşmaya gelmiş” dedi.

EŞİNE BOŞANMA DAVASI AÇMIŞ

Eşi tarafından silahla vurularak öldürülen hemşire Nurcan Dönmez’in, eşi Necip Dönmez’e boşanma davası açtığı ve dün aile mahkemesinde duruşmalarının olduğu öğrenildi. Hastane bahçesinde hemşire Nurcan Dönmez için devlet hastanesinde tören düzenlenecek. (İHA)