HABER MERKEZİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dünyayı sarsan 68 fırtınasının üzerinden elli yıl geçti. 46 yıl önce ise Türkiye 68 Kuşağı önderlerinden; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edildi. Yarım asır öncesinde olup bitenler, bugün bize pek çok şey öğretmeye devam ediyor. 

Denizlerin katledilmesinden bugüne burjuva devletinin, sermaye hükümetlerinin çok farklı yüzlerini gördük. Bu yıllara yüzlerce gencin bedeni sığdı. Daha fazla kar için iş güvenliğinden yoksun koşullarda çocuk yaşta çalışmaya başlayan binlerce genci iş cinayetlerinde kaybettik.

Denizleri sadece anmakla kalmadık, öfkemizi bileyerek yeni mücadele yolları geliştirdik. Hem denizlerden öğrendik, hemde denizleri aşmak için yola çıktık.

Emek ve sermaye olarak bölünmüş bir dünyada bizler Denizlerin yoldaşları olarak işçi sınıfının örgütlenmesi ve emeğin iktidar mücadelesi için adadık kendimizi.

Denizlerin idamından bu yana işçilerin, köylülerin, gençlerin taleplerini sermaye devletinin çarkları altında ezmeye çalışanlara karşı denizlerin idam sehpasında haykırdıkları bağımsızlık, kardeşlik ve mücadele andı her milliyetten Türkiye halkının şiarı oldu.

Deniz Gezmiş gibi bir gençlik önderinin bütün muhalefetin simgesi olarak ortaya çıkması bir rastlantı değildir.

İdam sehpası altında bu üç halk kahramanının; Deniz'in, Yusuf'un, Hüseyin'in haykırdığı her kelime ülke koşullarının süzgecinden geçmiştir.

İdealleriyle kendi kimlik ve kişilikleri hakkında ki değerlendirmeleriyle halka, işçi sınıfına ve Sosyalizm'e olan bağlılıklarıyla onlar, yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın 70'li yıllarının Devrimci ikliminde özü ve özeti olmuşlardır. Savaşın hemen sonrasında doğanların 20'li yaşlarında yeni bir dünya yaratmak için ileriye atılışları asla bir macera değildir. Bütün dünyada emperyalizme karşı mücadelenin yükseldiği bir ortamda, onlarda başta ''Amerikan Emperyalizmi'' olmak üzere bütün emperyalistlere ve kapitalist barbarlığa karşı savaş açmışlardır. Yalnızca kendi ülkelerinin ve halkalarının kurtuluşu için savaşan yurtseverler değil, bütün varlıklarıyla enternasyonalistlerdir.

Bugün Denizleri anmak bir tarihi anlamak ve dünyayı değiştirmenin özgür, savaşsız ve eşit bir dünya yaratmanın mücadelesini sürdürmek demektir.

Yusuf, Hüseyin, Deniz, Sürüyor Sürecek Mücadelemiz!

İş, Ekmek, Özgürlük!

Sermaye Mezara, Emek İktidara! ”