BÜLENT SAYLAM

Huzur evinin bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Küçükgül, Keşan’da bu ihtiyacın giderilmediğini ve siyasilerin vaatlerini yerine getirmelerini istedi. Küçükgül, huzurevi konusunda AB ülkelerinde bu konuya önem verildiğini ve yaşlıların ailelerinden ayrı kaldıklarında daha uzun ve daha sağlıklı yaşadıklarını ifade etti.

BİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ

Küçükgül, uzun yıllardır huzur evi konusunda kamuoyunda konuşulduğunu fakat emekliler derneği de dahil olmak üzere kimse tarafından bir adım atılmadığını ve bunun Keşan’a yakışmadığını söyledi. Seneye yapılacak yerel seçimler öncesi bir adım atılmasını isteyen Küçükgül, “Keşan Türkiye’deki birçok ilden genel kültür olarak, ekonomik olarak ileri durumda. Bir an önce bu konuda adım atılırsa biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” diye konuştu.

AİLELERİNİN YANINDA KALAN YAŞLILAR DAHA ÖNCE GÖÇÜYOR

Emekli Küçükgül, yıllardır AB ülkelerinde yaşadığını ve bu ülkelerde yaşlıların kalacakları modern huzurevlerinin inşa edildiğini söyledikten sonra şunları dedi: “Yaşlı bir insanın kendi ailesi bile olsa genç ailenin yanında kalması hoş karşılanmıyor gelişmiş ülkelerde. Genç ailenin yaptığı yemek yaşlıya uymuyor. Ailelerinin yanında kalan yaşlıların daha önce göçmelerine neden oluyor. Bunlar bilimsel olarak kanıtlanmış şeylerdir. Kendini bir sığıntı gibi görüyorlar kendi çocukları olda dahi. Bu yüzden gelişmiş bir huzur evlerine ihtiyaç var. 24 saat doktor gözetiminde, ona göre yemek çıkıyor, istediği televizyon programını seyrediyor. Düşünebiliyor musunuz evde çocuklardan kendi istediği programı seyredemiyor.” 

KEŞAN’A BİR RENK KATABİLİR

Bir Keşanlı olarak huzur evi için bir adım atılmamasının kendisini üzdüğünü söyleyen Küçükgül, “25-30 yıllık bir olay bu. Artık birçok yerlerde belediyelerin öncülük yaptığını duyuyoruz. Tabii ki yalnız başına değil. İşadamlarından sivil toplum kuruluşlarından destek alınarak bir huzur evi organizasyonu başlatılabilir. Uygun bir zamanda bir adım atılabilirse bir huzur evi yapılabilirse Keşan’a bir renk katabilir.” şeklinde konuştu.