EMEP (Emek Partisi) Keşan İlçe Örgütü adına açıklama yapan Sedat Aydemir, 8 Ocak 1996  tarihinde, Ümraniye E tipi cezaevinde yaşamını yitiren Gazeteci Metin Göktepe’yi andı. Aydemir’in açıklaması şöyle:

BARIŞ VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZDE YAŞIYORSUN!

“Bundan  20 yıl  önce  katledilen  gazeteci  Metin Göktepe’miz, arkadaşımız, yoldaşımız, basın emekçimiz,  Evrensel  muhabiri,  partimiz üyesi  güzel  insanın  katledilişinin  üzerinden 20  yıl geçti.

8 Ocak  1996 tarihinde Ümraniye E tipi cezaevinde yaşamını yitiren Orhan ÖZEN  ile  Rıza

BOYBAŞ’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy de polisler  tarafından gözaltına alınmış, Eyüp kapalı spor salonunda dövülerek işkence ile görevi başında katledilmişti…

Onun kişiliği üzerine birçok söz söylenebilir, yazılabilir ama kelimeler kifayetsiz kalır. Devrimci ve insani yaşam tarzı bize her şeyi anlatıyor.

Üstü örtülen yolsuzluk ve rüşvetlerin, organize edilen katliamların, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik baskıların  arttığı bir süreçte bu yiğit insanın şahsında Metin GÖKTEPE gazeteciliğine sahip çıkıyor, medyada ki sansüre yönelik  tepkimizi dile getiriyoruz.

Evet hepimiz birer Metiniz! Özgür Basın Susturulamaz! Metin yaşıyor! Evrensel yaşıyor! Metin’in gerçek  katilleri  yargılanmalıdır. Hrant DİNK, Roboski, Ankara  katliamı bu ülkede devletin doğrudan fail olduğu esas sorumlular  korunmaktadır. Metin GÖKTEPE’nin şahsında; ısrarlı, kararlı gazeteciliği sürdüreceğiz. Özgür basın bu ülkede halkların sesidir. Bu sese sahip çıkalım.

Metin  GÖKTEPE ve onun şahsında tüm basın şehitlerini saygı ve özlemle anıyoruz.

Mücadelemiz  sürecek…

HEPİMİZ BİRER METİNİZ!

METİN GÖKTEPE MÜCADELEMİZDE

YAŞIYOR!

FAŞİZME ÖLÜM,  HALKA HÜRRİYET!