AYŞİN SEÇİL GEZER

İstanbul’da düzenlenen 22. EMİTT Turizm Fuarı’na katılımın yoğun olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan İşçimen, şunları söyledi: “Bu yıl Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Edirne ve Kırklareli tarafından ayrı stantlar açıldı. Edirne standı daha güzel şekilde olabilirdi. Ama Edirne’nin tarihi motiflerinin yer aldığı bir stant olmuş. Biz bu fuara ekibimizle ve bocuk ekibiyle birlikte geldik. Bocuk’un UNESCO’nun tarihi miraslarından biri olması için uğraşıyoruz. Fuarda bocuk gecesini, İpsala’nın pirincini anlattık ve insanlara pirinç ikram ettik.”

İŞLETME YETERSİZLİĞİNİ DİLE GETİRDİLER

Mustafa İşçimen sözlerine şöyle devam etti: “Turizm sezonu bu yıl, biraz daha iyi gideceğe benziyor. Çünkü güneyde rezervasyonların şimdiden yapıldığını dile getiriliyor ve doluluk oranı yüzde 65 seviyelerinde. Bazı büyük otellerin doluluk oranlarının yüksek olmasından ötürü fuara katılmadığını görüyoruz. Bizde kendi bölgemizle ilgili bazı organizasyon firmalarıyla görüştük. Bu firmalar, Saros’un son yılların yükselmeye aday olan bölgelerinden olduğunu ifade ediyorlar. Saros için taleplerin arttığından bahsediyorlar. Ancak işletme yetersizliğini dile getirdiler.”

BÖLGEMİZİ DAHA İYİ TANITMIŞ OLACAĞIZ

İşçimen, şunları söyledi: “Bizim bölgemizde bir Hamzadere gerçeği var. Bunun insanlara tanıtılması gerekiyor. Orası sadece sulama olarak görülmemeli. Su sporları, rafting olmak üzere bir çok sportif faaliyetler yapılabilecek durumdadır. Hamzadere Bölgesi’nde; barajımız, Saros, bocuk gecesi, İpsala pirinci, satır etimiz, Siğilli bamyası, Çamlıca elması, Çeribaşı kirazı ve birçok unsur yer almaktadır. İlerleyen süreç içerisinde bölgemizi daha iyi tanıtmış olacağız.”

EDİRNE ÜZERİNE ÇALIŞILMIŞ BİR STANT OLMUŞ

 “Bu yıl bocukla ilgili bir etkinlik oldu mu?” şeklindeki soruya cevap veren Mustafa İşçimen sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl ekinlikler yapılmadı. Daha önce etkinlikler yapılıyordu ve bocuğu etkinlikler içerisine yazdırıyorduk. Hatırlanacağı gibi bocuk geçmiş yıllarda çok dikkat çekmişti. Bu yıl iyi bir organizasyon yapılamaması nedeniyle fuarın biraz sönük geçmesine neden olmaktadır. Ayrıca stantta Saros’la ilgili 1 tane fotoğraf yer alıyor. Genellikle Edirne üzerine çalışılmış bir stant olmuş.”

BÖLGEMİZİ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE TANITMALIYIZ

 “Saros’un 1 tane fotoğrafla tanıtılmak istenmesi doğru olmuş mudur?” şeklindeki soruya cevap veren İşçimen, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir kurum olarak yorumda bulunmamız doğru olmaz. Ama stantta Saros ve bocuk anlatılabilirdi. Edirne, bocuğa sahip çıkmaya çalışırken burada sanki sahip çıkılmıyor gibi bir izlenim ortaya çıkmış. Keşan TSO, 2008 yılından bu yana aktif şekilde fuarlara katıldı ve stantlar açtı. Bunların karşılığını da aldık. Bu yıl belki kurumlar arasında bir iletişim eksikliği yaşanmış olabilir. Bocuk’u bir festivale döndürmeyi hedeflediğimiz için bunu yeniden gündeme getirmeliyiz. Kısacası bölgemizi elimizden geldiğince tanıtmalıyız.”