Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Mağden, 2 ayı aşan hukuki mücadelenin ardından, koltuğuna geri döndü.

 

Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu’nda bulunan Hüdai Güner, Yaşar Güven ve Gürkan Karaca’nın, 30 Ocak 2013 tarihinde; Yönetim Kurulu Başkanı Ender Mağden ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Koyuncu’nun yönetim kurulu üyeliklerinin düştüğü iddiasıyla, sıradaki yedek üyeler Vahittin Ceylan ve Musa Engin’i davet ederek yeni yönetim kurulu oluşturduklarını bildirmesiyle başlayan süreç, Edirne İdare Mahkemesi ve Edirne Bölge İdare Mahkemesi’nin kararlarıyla sona ermiş ve sözkonusu eylemin “hukuksuz” olduğu ortaya çıkmıştı.

Ender Mağden, dün Borsa’ya giderek görevine başladı.

TOBB DA

HATASINDAN DÖNDÜ

Öte yandan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 27 Şubat 2013 tarihli yazısıyla sözkonusu işlemi “uygun bulmadığını” bildirmesine rağmen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, kendi internet sitesinde bu hukuksuzluğa alet olmuş ve Keşan Ticaret Borsası’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak Hüdai Güner’in adına yer vermişti. Edirne İdare Mahkemesi’nin kararına rağmen bu tutumunu sürdüren TOBB yetkilileri,  Edirne Bölge İdare Mahkemesi’nin kararından sonra yanlıştan dönerek, sitedeki bilgileri düzeltti.