HABER MERKEZİ
 

2017 yılının Edirne İl Genel Meclisince oy birliği ile Enez Yılı olarak belirlenmesi nedeniyle Enez Kartopu Derneği tarafından Enez Öyküleri adında düzenlenen öykü yarışmasının koşulları belirlendi.

Yarışma konusunda bilgi veren Dernek Başkanı Ulaş Demiray, “Enez özellikle Trakya’daki insanlarımızın gençliklerini yaşadıkları, pek çok olaya, sevdaya, olumlu-olumsuz konulara tanık oldukları anılarla dolu bir Kent. Bu kentin anıları, öyküleri, ilginç kişileri, acıları, mutlulukları anlatmakla bitmez, tükenmez. Bu nedenle iyi bir katılım bekliyoruz” dedi. Demiray, yarışmaya yurdun her tarafından, her yaştan herkesin katılabileceğini, mütevazi ölçülerde de olsa 1 ve 2’nciye plaketle birlikte para ödülü de verileceğini belirterek sonuçta uygun görülen öykülerden bir kitap oluşturulacağını söyledi.

Öykü yarışmasının şartnamesi şöyle:

KARTOPU ENEZ GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ

2017 ENEZ YILI ÖYKÜ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1.            AMAÇ    :

2017 ENEZ YILI olarak ilan edilmiştir. Bu yıl çeşitli etkinlik, projelendirme, uygulama ve tanıtım çalışmaları ile değerlendirilecektir. Bu çalışmalar çerçevesinde Enez’de yaşanmış, ya da yaşanabileceği varsayılan konularda öykü formatında bir yarışmanın tanıtım açısından yararlı olacağı düşünülmüştür.

2.            KAPSAM  :

Yarışma her yaştan amatör/profesyonel herkese açıktır. Seçici Kurul Üyelerinin 1.derece yakınları ve  Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri yarışmaya katılamaz. Ancak göndermek istedikleri öyküler yarışma dışı değerlendirilerek,uygun görülürse basılması düşünülen Enez Öyküleri kitabında yer alabilir.

3.            KATILIM KOŞULLARI

·                     Yarışmaya bir kişi en fazla 2 öykü ile katılabilir.

·                     Bu öyküler daha önce basılmamış veya herhangi bir yarışmada  ödül almamış olmalıdır.

·                     Yarışma şartnamesine uygun olmayan veya belirtilen son teslim tarihinden sonra teslim edilen eserler değerlendirilmeyecektir.

·                     Yarışmaya gönderilen öyküler ödül alsınlar ya da almasınlar iade edilmez. Yarışma için teslim edilen öykülerin yazarları bu eserlerin basılı ya da dijital ortamdaki telif ve  her türlü kullanım haklarını Kartopu Enez Gönüllüleri’ne devretmiş sayılırlar.

·                     Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

·                     Gönderilen öykülerin hukuki ve bilimsel sorumluluğu yazarına aittir. Üçüncü kişilerin telif hakkı konusundaki iddiaları sonucunda  maddi ve manevi zararın  muhattabı ve sorumlulukları öykü yazarına aittir.

·                     Ödül alsın almasın yayımlanmaya değer bulunan öykülerin kitap haline getirilmesi düşünülmektedir. Kitaba girmesi uygun olan öyküler de Seçici Kurul tarafından belirlenecektir.

4.            ESERLERDE ARANACAK ŞARTLAR  :

·                     Öykü konusu serbesttir. ( Anı, mizah, polisiye, duygusal, tarih vs..).. Ancak öykünün tamamının veya bir bölümünün Enez ve çevresinde geçmiş ya da tasarlanmış olması yarışmanın amacı gereğidir.

·                     Türkçenin özgünlüğü korunacaktır.

·                     Öyküler A-4 boyutunda 12 punto 1,5 Aralık olarak bilgisayar ortamında 5 kopya olarak hazırlanacaktır. Ayrıca öyküler WORD formatında bir CD ye yüklenecektir. Öykülerde ve CD de yazarın ismi bulunmayacaktır.. Yarışmacılar eserlerinin SAĞ ÜST köşesine en fazla 8 harften oluşan bir RUMUZ yazıp, kesinlikle gerçek ad ve soyadlarını belirtmeyeceklerdir.

·                      Yazarın adını, soyadını, telefon numarasını, özgeçmişini içeren bir başvuru formu ayrı bir zarf içerisine konulacaktır. Bu zarfın üzerinde de kimlikle ilgili bir bilgi bulunmayacaktır. Form facebook’da Kartopu Enez Gönüllüleri Grubu sayfasından temin edilebilir.

·                     Üzerinde hiç bir kimlik bilgisi bulunmayan sadece rumuz bulunan öykü zarfı ile başvuru formunu içeren zarf büyük bir zarfa konularak elden veya kargo ile Derneğe teslim edilecektir.

·                     Teslim için son tarih 15 Mayıs 2017 saat 17.00’dir.

·                     Ödül almaya layık eser bulunmadığı takdirde bir başka değerlendirme yapılmayacak ve ödül dağıtımı yapılmayacaktır.

·                     Sonuç Temmuz 2017 içerisinde ilan edilecektir. GÜNBATIMI gecemiz öncesinde ilan edilmesi düşünülmektedir..

·                     Ödüller, Derneğimizin 2017 Günbatımı Gecesi’nde verilecektir.

5.            ÖDÜLLLER  :

Dernek ödülleri  :

·                     Birincilik Ödülü       : Plaket ve 1000 TL

·                     İkincilik Ödülü        : Plaket ve 500 TL

·                     Üçüncülük Ödülü  : Plaket

  Diğer Ödüller     :

Ayrıca çeşitli kişi ve kurumların vermeyi düşündükleri ödüllerin nasıl dağıtılacağı zaman içinde bildirilecektir.

6.            SEÇİCİ KURUL : Birbirinden uzakta ve muhtemelen tanışmayan 4 kişiden oluşacaktır. Katılmak isteyen yazarlara gerekli zamanı verebilmek amacı ile şimdilik önerimizi lütfedip kabul eden 3 seçici kurulu üyemiz kesinleşmiştir. Diğer Seçici Kurul üyelerimizden yanıt beklenmektedir.

 

Belli olan seçici kurul üyelerimiz:

·                     Sn. Sabriye CEMBOLUK / Yazar  / ALMANYA

·                     Sn. Zerrin BORATAV BAĞCİVAN / Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emekli KUŞADASI

·                     Yrd. Doç. Dr. Özcan AYGÜN / Trakya Üniversitesi Ed. Fak. Öğr. Üyesi EDİRNE

 

Kendi talebi olmadan seçici kurul üyesi değiştirilemez. Ancak kendi istemi ile ayrılan seçici kurul üyesinin yerine başka bir kişiyi davet etmeye, seçici kurul üye sayısını artırmaya ve eksiltmeye Dernek yetkilidir.

7.            BAŞVURU ADRESİ:

·                     ELDEN TESLİM

Dernek Başkanı Ulaş DEMİRAY veya onun göstereceği kişiye İMZA KARŞILIĞI yapılacaktır. (0533 621 82 84 )

·                     KARGO İLE GÖNDERME ADRESİ :

Esin SAVAŞ / Mali müşavir, Yeni Mah. Bekir Kara cad. TÜZÜN İş Hanı 13/ 3 Enez / EDİRNE

 

Katılımınızla Enez Yılı’na renk ve güzellik katmanızı bekliyor, çevrenizdeki dostlarınıza da bu yarışmayı duyurmanızı diliyoruz.

KARTOPU ENEZ GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU