HABER MERKEZİ

3-4 Ağustos günleri düzenlenecek etkinliklerde Enez’de el emekleri ve Enez’e özgü lezzetler için mini bir çarşı kurulacak. Enez Gençlik Parkı içerisindeki bu alanda Kişisel resim ve fotoğraf sergileri de açılacak. Ayrıca kurulacak bir sahnede gün boyunca yöreye ait amatör/profesyonel müzik ve dans grupları da sahne alarak katkı verecek.

“Bu etkinlikten amacın; Enezin turizme yönelik üretim gücünü, çeşitliliğini, özgünlüğü, kapasitesini ve Enezlilerin katkı payını  ortaya çıkarmak” olduğunu belirten Dernek başkanı İsmet Esengin, “Belediyemizin öncülüğünde başlattığımız bu etkinliklere Enez ve köylerinden geniş bir katılım bekliyoruz.. Aynı gün Dedeağaç’tan gelecek olan 40-50 kişilik bir misafiri de bu zaman dilimi içinde Enez’de göreceğiz.. Hedefimiz, Bu etkinliğin Enezlilerin seyirci değil olayın gerçek unsurları olarak rol alacakları, hedef kitlesi yabancı turistler olan bir festivale dönüşmesidir, diyebiliriz” dedi.

Etkinlik alanında AKM tarafından hazırlanacak ve sloganı “sahne hazır… hadi gel söyle!” olan “Gençler için açık sahne” de çevredeki amatör / pofesyonel müzik ve dans grupları ve kişiler sahne alabilecek. Bu konuda kayıt yaptırmak ve geniş bilgi almak isteyenler 0532 332 54 57 nolu telefondan Hüseyin Akman’ı arayabilecekler.