2014 EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) 27 Nisan 2014 tarihinde 81 ilde yapılacak. Keşan Sosyal Hizmet Merkezi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada sınav başvurularının 24 Şubat-7 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim önlisans veya lisans mezunu programlardan herhangi birinden mezun veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek.

Başvuruda, mevcut engelli sağlık kurulu raporlarının %40 ve üzerinde olması yeterli olacak.

İlk defa engelli memur seçme sınavına başvuracak adaylar, bulundukları illerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden, sınava gireceği engel grubu ile diğer engelli bilgilerini belirten yazılı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi’ni alarak ÖSYM başvuru merkezlerine başvurularını yapabilecekler.

2012-ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı)’ye başvuran adaylardan eğitim bilgileri ile engel grubu bilgisinde değişiklik bulunmayanlar, başvurularını ÖSYM’nin http://www.ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapabilecekler.

2012-ÖMSS’ye başvuran adaylardan eğitim bilgilerinde değişiklik olanlar, başvurularını bir ÖSYM başvuru merkezinden yaparak değişikliğe esas belgelerinin onaylı bir örneğini dilekçe ekinde başvuru merkezi görevlisine teslim edecekler.

2012-ÖMSS’ye başvuran adaylardan engel grubu bilgisinde değişiklik bulunanlar, başvurularını ÖSYM’nin http://www.ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak, 2012 yılı engel bilgileri ile yapabilecekler. Ancak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden yeni durumlarını gösterir Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi’ni alarak ve bu belge ile birlikte engelli sağlık kurulu raporlarının onaylı bir örneğini ÖSYM’ye ulaştırmaları gerekiyor.

KURA BAŞVURULARI 12 MAYIS’TA BAŞLAYACAK

2014 Kura başvuruları ise 12-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılacak.

2014 EKPSS hakkında güncel bilgi için adaylar; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü İnternet Adresi (http://www.eyh.gov.tr/) ile ÖSYM İnternet Adresini (http://www.osym.gov.tr/) takip edebilirler.

BAŞVURULARI, KEŞAN SOSYAL HİZMET MERKEZİ KABUL EDECEK

Edirne’deki başvurular, Edirne Sosyal Hizmet Merkezi, Keşan’daki başvurular Keşan Sosyal Hizmet Merkezi tarafından kabul edilecek.