SONGÜL KONAR

Hem engelli dernekleri hem de engelliler ile ilgili hizmet üreten kurumların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Keşan Belediye Meclisi içinde oluşturulan Engelliler Komisyonu ile ilgililerle de tanışma, sorunlarını dinleme ve yapılabilecekler konusunda fikir oluşturulması için de ilk adım atılmış oldu.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen ve Keşan Belediye Meclisi’nde oluşturulan Engelliler Komisyonu Üyesi Nehir Gergin’in de hazır bulunduğu toplantıya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa, İŞKUR Keşan Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yazıcı, Gazi Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Süleyman Ayyıldız, Keşan Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, Keşan Engellileri Koruma Derneği Genel Sekreteri Sedat Aydemir, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez, Ortopedik Engellileri Koruma Derneği Başkanı Fikret Akan ve basın mensupları katıldı.

Bundan sonra engelliler ile ilgili yapılacak tüm çalışmalarda Meclis içinden oluşturulan kurulun aktif şekilde görev alacağını belirten Başkan Helvacıoğlu, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Keşan Kaymakamımızın önderliğinde düzenleyeceğimiz etkinliğimizin dolu dolu ve farkındalık yaratacak bir program olacak şekilde tüm paydaşlarımızla birlikte hazırladık. Program 10 Mayıs 2019 Cuma günü saat 11.00’de Tugay Komutanlığı konutu önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilecek. Farkındalık Yürüyüşü ile başlayacak. Sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.30’da çelenk sunumu yapılacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı söylenecek. Program günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile sona erecek. Etkinlik sonrası protokol tarafından belirlenecek ortak bir mekânda engelli dernekleri ziyaret edilecek. 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda Keşan Belediyesi tarafından engelliler ve ailelerine iftar yemeği verilecek. 14 Mayıs 2019 Salı günü saat 10.30’da Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde Keşan Gazi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerinin hazırladığı kutlama programı ve sergi açılışları gerçekleştirilecek. Aynı gün Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediyesi ile Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde engellilere yönelik Bendis AVM’de bulunan Cine Bendis’te sinema etkinliği düzenlenecek. 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü Engelliler ile kamu kuruluşları ile işyerleri arasında empati günü oluşturulacak. Engelliler Haftası’nın son günü olan 16 Mayıs 2019 Perşembe günü de engelli ailelerin ziyaretler yapılacak.” dedi.

Engellileri sadece 1 gün değil yılın her gününde anlamak, hatırlamak ve onlar adına hizmet üretebilmek için birlikte çalışacaklarına vurgu yapan Mustafa Helvacıoğlu, “Bu vesileyle engellilerimizin haftasını kutluyorum ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Keşan Belediyesi olarak engelliler haftasında paydaşlarımızla faydalı işlere imza atacağız.” dedi.

Basın açıklamasının ardından Engelliler Haftası ile ilgili komisyon program ve daha sonrasında yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.