Keşan Aheste Müzik Organizasyon ve Müzik Aletleri yetkilileri Ali Payam ve Olcay Kuvancı, konu ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.

ENSTRÜMAN HEDİYE EDİN

Olcay Kuvancı, velilere, çocuklarına karne hediyesi olarak birer müzik enstrümanı almalarını tavsiye etti ve şunları söyledi: “Okulların kapanmasına yakın, veliler karne hediyesi arayışına geçmiş bulunmakta. Biz müziğe gönül vermiş kişiler olarak, müzik eğitiminin özellikle küçük yaşlarda başladığını, ve müzik sevgisinin küçük yaşlarda kazanılacağına inanıyoruz. Çocuklarınıza karne hediyesi ne alacağım diye düşünmek yerine, bir enstrüman hediye edin, ve sonrasında bırakın, araştırsınlar ve öğrenmek istesinler. Yaz dönemi bunun için çok önemli bir dönemdir. Öncelikle Keşan’da olmak üzere, tüm ülke genelinde böyle bir adım atılsa, her çocuk enstrüman çalmayı bilerek yetişir. Ve gelecekte daha özgüvenli bireylerin yetişmesi sağlanabilir. Ve aileler çocuklarını sadece gitar kursuna yönlendirmesinler. Keşan’da şuan aklınıza gelebilecek her türlü enstrümanın kursu mevcuttur.”

ÇOCUK ENSTRÜMANI ANCAK MERAK EDERSE ÇALMAYI ÖĞRENMEK İSTER

Ali Payam’ın ise, bir çocuğun küçük yaşta bir enstrüman çalmayı öğrenmesinin, çocuğun kişisel gelişimleri açısından büyük bir fayda sağlayacağını belirterek, “Çocuğun gelişim döneminde bir enstrüman çalmasını öğrenmesi, çocuğun gelişimine %100 katkı sağlayacaktır. Enstrüman çalmaya başlayan bir çocuk, öncelikle kendi çevresinde sosyalleşmeye başlıyor. Özgüveni artar. İnsanlar karşısında kendini daha iyi ifade edebilmeye başlar. Hem okuldaki arkadaşlarına hem de ailesine karşı, kendini daha iyi ifade edebilir. 8 yaşındaki bir çocuk, bir enstrüman çalmaya başladığında, hem sosyal hem de zihinsel zekası farklı çalışmaya başlar. Bir müzik eğitmeni olarak, ailelere tavsiyem, çocuklarına bir enstrüman hediye etmeleridir. Çocuk enstrümanı ancak merak ederse çalmayı öğrenmek ister. Bir çocuğun kendi kendine müziğe ilgi duyması daha zordur, fakat ona bir sebep verilirse, yetenekleri daha kolay ortaya çıkarılabilir.” diye konuştu.

MÜZİK, ÇOCUĞUN KENDİNİ BİREYSEL OLARAK İFADE EDEBİLMESİNİ SAĞLAR

Keşan’daki ailelerin, çocuklarını yeterince müziğe yönlendirip yönlendirmemesi konusundaki bir soruya da yanıt veren Payam ve Kuvancı şunları dile getirdi: “Yardımcı oluyorlar ama daha fazla vakit ve bütçe ayırabilir aileler. Önceliklerini çocuklarının yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmaya verebilirler. Aileler genelde çocuklarını spor vb etkinliklere yönlendiriyorlar. Spor da çok önemli bir sosyal aktivitedir. Çocuğun fiziki gelişimi açısından da iyidir fakat spor, çocuğun takım içinde kendini ifade etmesidir. Müzik ise çocuğun kendini bireysel olarak ifade edebilmesini sağlar.”

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN MÜZİK MAĞAZALARINDAN BİRİNİN BÖLGE BAYİSİYİZ

Bir çocuğun, enstrümanı çalabilmesi için, kaliteli bir enstrüman ile başlaması gerektiğini, aksi takdirde bir enstrümandan istediği sesi alamayan çocuğun, enstrümanı çalmayı beceremediğini sanması ile sonuçlanacağını dile getiren müzik eğitmenleri Payam ve Kuvancı, “Aileler, cocuklarına kalitesiz bir enstrüman alırlarsa, çocuk o enstrümanı kullanamaz. İstediği sesi alamaz, yapamadığını zanneder ve hevesi kaçar. Türkiye’nin önde gelen müzik mağazalarından birinin bölge bayisiyiz. Bizim enstrümanlarımız gayet kalitelidir ve çok aşırı pahalı ürünler değildir.” şeklinde konuştu. 

BİZ BU BAŞARIMIZDAN ÇOK MEMNUNUZ

Keşanlı müzik eğitmenleri ve Keşan Aheste Müzik Organizasyon ve Müzik Aletleri yetkilileri Ali Payam ve Olcay Kuvancı, “Sadece Keşan’da değil, genel olarak bölgede de adınız duyuluyor değil mi?” şeklindeki soruyu ise “Bizler sadece Keşan değil, Edirne, Çanakkale, İstanbul, Çorlu, Çerkezköy, Tekirdağ kısaca bu bölgemizde her yerde organizasyonlara gidiyoruz. Adımız bölgede fazlasıyla duyuldu ve biz bu başarımızdan çok memnunuz. Tüm ekip arkadaşlarımız ile birlikte bu işi severek yapıyoruz.” diyerek cevaplandırdı.

BAŞARMAK İÇİN YAPILMASI GEREKEN İLK ŞEY BİR ENSTÜRÜMAN EDİNMEKTİR

Son olarak, Keşanlı müzik eğitmenleri ve Keşan Aheste Müzik Organizasyon ve Müzik Aletleri yetkilileri Ali Payam ve Olcay Kuvancı, müzik yapmayı öğrenmenin sadece küçükler için olduğu algısının tamamen bir yanılma olduğunu, enstrüman çalmayı öğrenmenin her yaşta mümkün olabileceğini, başlamak ve başarmak için ise yapılması gereken tek şeyin iyi bir enstrüman satın almaktan geçtiğinin altını çizerek açıklamalarını sonlandırdı.