İstanbul’da gerçekleştirilen ERASMUS Tanıtım Toplantısı’nda, Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Keşan TSO heyeti, ERASMUS tanıtımlarına Edirne ve çevresinden devam edileceği bilgisini aldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Türkiye Ulusal Ajansı tarafından İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen “ERASMUS Programı ve İş Dünyası İçin Fırsatlar Toplantısı”na katılan Keşan TSO Meclis Başkan Yardımcısı Sevtap Engin, toplantı dönüşü yaptığı değerlendirmede, ERASMUS programıyla kişilere, yaş, eğitim ve geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırmak ve istihdam olanaklarının arttırılmasının amaçlandığını belirtti.

Sevtap Engin, Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale ile birlikte katıldığı tanıtım toplantısı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“12 Şubat Çarşamba günü İstanbul’da düzenlenen ERASMUS tanıtım toplantısı AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak proje faaliyetlerine dayanmakla birlikte bireysel faaliyetleri de içeren program, 2014-2020 yılları arasında uygulanacak. Programla kişilere, yaş, eğitim ve geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırmak, istihdam olanaklarını arttırmak amaçlanıyor. ERASMUS Programı, eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. Daha önce 2007-2013 döneminde AB eğitim ve gençlik programları son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Yine 2004-2014 hedefi de 70 bin civarında vatandaşımızı hem üniversite eğitimi, hem mesleki eğitim, hem de her yaştan vatandaşımızı kendi oluşturdukları projelerle Avrupa'ya göndermek.”

Engin açıklamasının devamında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptıkları birebir temaslarda, tanıtımlara Avrupa’dan yani Edirne ve çevresinden devam edileceği bilgisini aldıklarını söyleyerek ERASMUS Programı’na katılmak için en önemli nedenler konusunda ise şunları kaydetti:

“Öğrenciyseniz veya kariyerinizin başındaysanız, Avrupa’da öğrenip görerek ya da deneyim kazanarak kişisel gelişiminize katkıda bulunabilir, mesleki becerilerinizi arttırabilir ve iş imkânlarınızı çoğaltabilirsiniz. Öğretmen veya eğitmenseniz, başka bir ülkede eğitim alabilir ya da eğitim verebilirsiniz. Her yaştan gençler için sunulan gençlik değişimi ve gönüllü programlarından faydalanarak içinde yaşadığınız toplumda daha katılımcı bireyler olarak var olabilirsiniz. Eğitim veya öğretim kurumları arasındaki deneyim paylaşımı imkânlarından yararlanıp yeni öğretim teknik ve metotlarıyla tanışabilirsiniz.  Avrupa’nın her yerinden özel sektör kuruluşları, yerel yönetimler ve gençlik kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğinizi güçlendirebilirsiniz. Yükseköğretim kurumları ve iş dünyası arasında iş birliği için geliştirilen bilgi birliktelikleri faaliyetlerinden faydalanabilirsiniz. Okullar arasında internet üzerinden yürütülen eşleştirme programına katılarak Avrupalı muadillerinizle birlikte çalışabilirsiniz. Mesleki eğitimde güncel gelişmeleri yerinde takip edebilir, Avrupa’daki kurum ve kuruluşlarla tecrübe paylaşımında bulunabilirsiniz. Yükseköğreniminizi güçlendirmek için ERASMUS+ ile Avrupa Birliği üye, aday ve komşu ülkeleri kapsayan geniş bir coğrafyada yükseköğrenim fırsatı yakalayabilir, Öğrenci Kredisi Garanti Programı’ndan yararlanabilirsiniz. Spor ile ilgiliyseniz spor alanında etkinlikler düzenleyebilir işbirliği ortaklıkları faaliyetlerinden faydalanabilirsiniz.”