GİZEM GÖRÜR

Kılıçarslan, açıklamasında günübirlik tatilcilerin bölgeyi talan ettiklerini kaydetti.

GÜNÜBİRLİKÇİLER ORTALIĞI MAHVEDİYOR

Bayram tatilinin bittiğini ve oluşan çöp yığınlarının temizlenmeye çalışıldığının altını çizerek, sözlerine başlayan Kılıçaslan, şunları söyledi: “Sahilde her yer çöp içerisinde ve bunları toplamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Günübirlikçiler tarafından her yere çöplerin bırakıldığını görmekteyiz. Günübirlikçiler, hiçbir bedel ödemeden burayı kirletip gidiyorlar. Bırakılan çöpleri ve Erikli’nin tüm sokaklarını 9 kişilik personelimizle temizlemeye çalışıyoruz. Geçen yıl da böyle bir tabloyla karşılaştık ve bunun önleminin alınması gerekiyor. Valilik, Kaymakamlık ve kolluk kuvvetleriyle birlikte yaşanan soruna bir çözüm üretilmeli. Yoksa başka şekilde sorunun önüne geçilmesi mümkün değildir. Günübirlikçiler ortalığı mahvediyor.”

SORUNA ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİ

Kumsala kurulan çadırlar için bir yaptırımın olup olmayacağı konusundaki bir soruyu da cevaplandıran Kılıçaslan, “Kumsalla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilgileniyor. Biz kumsalda bir düzenleme yapmak için 2015 yılında dosya vermiştik ancak, bu dosya 2 yıldan bu yana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde beklemededir. Kumsalla ilgili güzel bir proje hazırlamıştık ama halen ‘size burayı ya da şurayı tahsis ettik.’ şeklinde bir dönüş olmadı. Mevcut soruna çözüm üretilmedi. Biz halen beklemedeyiz ve vatandaş da yaşananlardan yana çok dertli.” şeklinde konuştu.

SADECE KUMSALDAN 15 KAMYON ÇÖP TOPLADIK

Kılıçaslan sözlerine şöyle devam etti: “Kumsalın kirliliği konusunda vatandaşlar çok şikayetçi. Kumsalın temizlenmesi için Keşan Belediyesi’nin bir aracı var ve onunla temizlemeye çalışıyoruz. Ayrıca bayram süresince sadece kumsaldan 15 kamyon çöp topladık. Şu anda, halen çöp toplama işlemi devam ediyor. Çöp atılması için belli yerlere konteynırlar konulmasına rağmen, kumsalda her yer çöp içinde. Bunun yanı sıra bazı yerlere evsel atıklar ve inşaat atıklarının atılmaması için levhalar koyduk ancak, her şeye rağmen atıklarını bıraktıklarını görüyoruz. Bazı kişilerin ne kadar duyarsız olduğunu görüyoruz.”

KANALİZASYONDAN HAVLU ÇIKTI

Abbas Kılıçaslan, açıklamasına şöyle devam etti: “Arıtma anlamında da sıkıntılar yaşandı. Ev sahiplerinin kiracıları klozetin içerisine kağıt, havlu ve bir takım maddeleri atmaması konusunda uyarması gerekiyor. Ancak, gerekli uyarının yapılmadığını görmekteyiz. Örnek vermek gerekirse, bu bayramda vatandaşlardan biri havlu atmış ve bu arıtmaya basan motorun altını olduğu gibi kapatarak, motorun yanmasına neden oldu. Bundan ötürü de tüm sistem geriye tepti ve gece geç saatlere kadar sorunun giderilmesi için çalıştık. Şu anda çalışmasında sıkıntı yok ancak bazı noktalarda kullanım hatasından ötürü tıkanıklıklar meydana geliyor. Bazı kişiler, tuvaleti doğru düzgün kullanmayı bilmiyorlar. Bazı kiracılar, ‘ben 300-500 lira kira veriyorum ve gerisi beni ilgilendirmez.’ diyerek, klozete ne bulursa atıyorlar. Evsel atıklar, yağlar ve kumlar tüm kanalizasyonu tıkıyor suyun gidişatını engelliyor. Düşünün, kanalizasyondan havlu çıktı.”

VATANDAŞLARIMIZIN DAHA DİKKATLİ OLMALARINI İSTİYORUZ

Günübirlikçiler için belli bir yerin belirlenmesi gerektiğine kayıt düşen Kılıçaslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Günübirlikçiler için belli bir yönlendirme ve yer belirlenmiş olsa, Erikli biraz daha rahat eder. Yoksa sıkıntılar artarak devam eder gider. Vatandaşlardan istediğimiz, kanalizasyonlara havlu ve bunun gibi maddeleri atmamaları. Atılması durumunda, mevcut sistemi olduğu gibi sıkıntıya sokmuş oluyor. Sıkıntının yaşanmaması için vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını istiyoruz.”