Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Erkan, dün yaptığı açıklama ile Oda’nın 16 Şubat 2013 Pazar günü yapılacak olağan genel kurul toplantısında aday olacağını açıklayan Bülent Altın’ın dünkü yerel basında yer alan açıklamalarına sert bir şekilde cevap verdi. Erkan, ayrıca tekrar talip olduğu bu görev için yapılacak seçimde listesinde yer alacak yönetim ve denetim kurulu üyelerini de açıkladı.

315 ÜYE OY KULLANACAK, İLK TOPLANTI 10 ŞUBAT’TA

Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası’nın 2013 Yılı olağan genel kurul ilk toplantısının 10 Şubat 2014 tarihinde Köşk Düğün Salonu’nda saat 10.00’da başlayacağını belirten Hüseyin Erkan, “Toplantıda başkanlığa ekibim ile birlikte adayım. Bilindiği üzere federasyon yönetim kurulu üyeliğim de devam ediyor. Bunu da göz önüne alarak, üyeme daha iyi hizmet vereceğimi düşündüğümden dolayı adayım. Biz bayrağımızı Ankara’ya diktik. Bu bayrak Ankara’da durmalı. Bu Keşan’ın bir gururu. 1960 yılından beri Keşan’dan federasyona kimse gidemedi. Orada Keşan esnafını temsil etmek benim için bir şereftir. Gelirimize göre çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yağmur suyu ile çeltik ekmeyeceğiz. 315 üyemizin oy kullanacağı genel kurulun ilk toplantısında yeterli çoğunluk sağlanmaması halinde, toplantı 16 Şubat’ta aynı yer ve saatte yapılacak. Toplantımıza tüm üyelerimizi davet ediyorum.” dedi.

Hüseyin Erkan, açıklamasının devamında Madeni Eşya ve Demirciler Odası başkan adayı Bülent Altın’ın yaptığı açıklama ile kendisine yönelttiği eleştirilere sert bir şekilde cevap verdi.

ARKADAŞLAR 1. SINIFTA, BİZ LİSEYİ BİTİRDİK

Altın’ın açıklamasında esnafın yeterince bilgilendirilmediği yönünde eleştirileri olduğunu gördüğünü  ifade eden Erkan,“Bizim yaptığımız çalışmaları kamuoyuyla sürekli paylaşıyoruz. Arkadaşımızın söylediği, odaya kayıtlı ve basit usule tabi şartları taşıyan esnafların basit usule geçebilecekleri konusunda yaklaşık olarak 35-40 gün önce basına açıklamalarda bulundum. Bu konuda da bakanlarımız ile birçok görüşmelerde bulundum. Arkadaşımız daha 1. sınıfa gidiyor. Biz liseyi bitirdik. Ben başkanlık sürecimde her zaman esnafımı savundum. <Şapkamı koysam kazanırım> gibi söylemlerde hiçbir zaman bulunmadım. Bu tür sözler küçük düşünen insanlara aittir” dedi.

ODAMIZIN AVUKATA İHTİYACI YOK, BAŞKAN OLARAK ÜYEMİN AVUKATI BENİM

Görevde bulunduğu süre içinde her zaman esnafın yararına olacak yasaların çıkması için çok fazla mücadele ettiğini, çalmadığı kapı, gitmediği makam bırakmadığının da altını çizen Hüseyin Erkan, konuşmasına şöyle devam etti: “Benim esnafım şaibeli kaçak iş yapmıyor. Bu nedenle söylendiği gibi odamızın avukata ihtiyacı yok. Esnafımın avukatı benim. Kendilerini ben savunuyorum. Avukat kime lazım ise kendisine tutsun. Sıkıntısı olan esnafımıza biz yardımcı oluruz, kollarız. Gümrükte yaşadığımız sıkıntıyı, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı’ya ben söyledim. Yerel basınımızı takip etmeyen bir şahıs olarak arşivleri incelesin ve kamuoyu ile gördüklerini paylaşsın. Bizim yaptığımız çalışmalardan aldığımız sonuçlar ortada. Ben sıkıntılarımızı sadece Keşan’da değil katıldığım her toplantıda dile getirdim. Kamuoyu bizim çalışmalarımızı görüyor. Ancak arkadaşımız sanırım gazete okumuyor. 16 Şubat’ta kimden ne istediğimi herkese açıklayacağım.”

Hüseyin Erkan, açıklamalarının ardından listesinde yer alan üyelerin isimlerini şöyle açıkladı:

Yönetim Kurulu:  Ali Rıza Duman, İsmail Nar, Hasan Akça, Murat Ar, Necmi Deniz, İsmail Esim

Denetim Kurulu: İzzet Yılmaz, Emre Demir, Bekir Göl