Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, partilerinin geçtiğimiz seçimlerde milletvekili adayı olan Gürsel Şimşek’in partide değişim olması gerektiği yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Parti tabanının da değişim istediğini ifade eden Gege, bu konuda teşkilat olarak tarafsız olduklarını belirti. Gürsel Şimşek’in, açıklamasında, Meral Akşener’in Tekirdağ ziyaretiyle ilgili şahsi gözlemlerini aktardığını kaydeden Gege, “Gürsel Şimşek başkanımız kendi görüşlerini aktarmıştır. Olağanüstü kongre süreci için imza verdiğini zaten kendisi de ifade etmiştir. Gürsel Şimşek, Meral Akşener ile beraber bu süreci devam ettiriyor. Genel duruma bakarsanız partimizin bir kadro değişimine ihtiyacı olduğunu herkes dile getiriyor. Daha önceki ifadelerimizde de olduğu gibi biz bu geçiş sürecinde taraf olmak istemedik. Böyle bir karar aldık ve bu kararı hala devam ettiriyoruz.” dedi.

550 İMZA VERİLMESİ CİDDİ BİR TALEP

Bin 200 delegeli kongrede 550 imza verilmesinin ciddi bir talep olduğunu vurgulayan Gege, “Bence bunu genel merkezin değerlendirmesi gerekiyor. Süreç ilerliyor. Hep beraber göreceğiz. Türkiye genelinde bir değişim isteği var. Bize de tabandan aynı talepler geliyor. Biz bu değişime karşı değiliz. Yeni kan değişimi, yeni heyecanı biz de isteriz ancak Edirne olarak taraf olmama kararı aldık. Kongre sürecinde herkes oyunu özgürce kullanacak. Bu 550 imzadan da anlaşılacağı üzere kongrede bir değişim olacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Biz Edirne’de yaptığımız ilçe başkaları toplantısında daha önceden karşılaştığımız zorluklar neticesinde bu sefer taraf olmama kararı aldık. Daha önceden taraf olduğumuz için görevden alınmalar olmuştu. Parti teşkilatlarımız yıpranmıştı.” dedi.

DEĞİŞİMİN OLACAĞI AŞİKÂR BİR ŞEKİLDE ORTADADIR

Milliyetçi Hareket Partisi tabanının da değişim istediğini belirten Gege, “Bu değişimin olacağı aşikar bir şekilde ortadadır. Şu an genel merkezde 2019 seçimleri için bir heyecan yok. Biz insanlara ne diyeceğiz de tekrar oylarını isteyeceğiz. İnsanlar heyecanın bittiğini ve değişim istediklerini ifade ediyorlar. Parti tabanımız yeni bir yüz yeni bir rüzgar istiyor. Şahsi olarak ben de değişimden yanayım.” ifadelerini kullandı. Kavgadan değil değişimden yana olduklarını da belirten MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege sözlerini şöyle noktaladı: “Neticede biz partinin Keşan’daki temsilcileriyiz. Ne yaparsanız yapın şu an parti iki gruba bölünüyor. İster istemez bu oluyor. Yukarıdakilerin tartışmaları tabandakileri siyasetten soğutuyor. İnsanlar paylaşılamayan nedir diye düşünüyor. Kongrenin hayırlı olmasını, partimize zarar vermemesini diliyorum.” şeklinde konuştu.