Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan, dün yaptığı açıklamada; milletvekiline özel haklar getiren teklife onay verilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“MİLLETVEKİLLERİNE SAĞLANAN AYRICALIKLARI ŞAŞKINLIKLA KARŞILADIM”

Eski ve mevcut milletvekillerine yeni haklar getiren TBMM Üyeliği Teklifi’nin Plan-Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek hızla kabul edildiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Erkan, şöyle dedi: “Bu yasa teklifi eğer yasalaşırsa, milletvekillerine trafik cezası kesilmeyecek, vekil araçları itfaiyelere ve ambulanslara tanınan geçiş üstünlüğünden yararlanacak, yeni ve eski milletvekillerinin

eşleri, anne ve babaları, bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının bütün tedavi masrafları meclis tarafından karşılanacak. Milletvekillerinin maaş dışındaki ödenek ve yollukları da, Başbakanlık Müsteşarı’na denkliği düzenlenecek. Bunun yanı sıra; milletvekilleri, eski milletvekilleri ve dışarıdan atanan bakanlara silah taşıma ve bulundurma ruhsatı verilecek. Milletvekillerine sağlanan bu kadar ayrıcalığı gazetelerde şaşkınlıkla okudum. Milletvekillerinin yaptığı son derece yanlış ve ayıptır. Milletvekilinin bir yakını sağlık harcaması kapsamında; bir hastaneye gidip yüzünü gerdirecek faturasını da, vergisini veren insanlar ödeyecek. Daha doğmamış yetimin hakkının yenilmesi doğru değil. Ayrıca, milletvekillerine böyle özel hakların gündeme getirilmesi dahi yanlış ve milletvekillerinin bu yasayı bir an önce geri çekmesi gerekiyor. Devletin parasına değil; kendine güvenenler çıksın milletvekili seçilsin.”

“ÖNCELİKLE HALKIN SORUNLARINA ÇARE BULSUNLAR”

Halkın milletvekillerini kendilerine hizmet etmesi için seçtiğini ve meclise gönderdiğini aktaran Hüseyin Erkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Onları meclise biz gönderiyoruz. Benim emekli maaşımdan 150 lira kesinti yapılıyor. Ancak, kendileri her türlü özel haktan yararlanacak. Yok böyle bir şey. Öncelikle biz halkın sorunlarına çare bulsunlar. Ben sürekli olarak, esnafın sorunlarını içeren dosyalar hazırlayıp gönderdim ancak bunların hiçbirine cevap gelmedi. Ve çözüm de üretilmedi. Biz, gece uyurken bu tür yasalar ne hikmetse hemen çıkartılıyor.”