Esetçe Beldesi girişindeki bir pavyonun önünde 13 Mart 2014 Perşembe gününü 14 Mart Cuma gününe bağlayan gece saat 02.00 sıralarında meydana gelen olayda, bir kişi tabanca ile vuruldu.

Edinilen bilgiye göre pavyon sahibi Şenol Sayın, daha önce aralarında husumet bulunan İmdat Erkenci’ye (45), işletmecisi olduğu pavyonun önünde tabanca ile ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerine 3 kurşun isabet eden ve ağır yaralanan Erkenci, 22 FV 935 plakalı otomobille Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan İmdat Erkenci, Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından otopsi için İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Olayı duyan Erkenci’nin yakınları hastaneye akın etti. Polis olası bir gerginliğe karşı hastanede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Jandarma tarafından aranan Sayın aynı akşam ele geçirilemedi. Dün öğle saatlerinde İpsala’ya bağlı Kocahıdır Köyü’ne bir ticari taksi ile gelen Sayın, köy meydanında Mustafa ve Yüksel Akduğan kardeşlere ait marketin önünde tabanca ile iki el ateş etti. Kurşunlardan biri Mustafa Akduğan’ın sağ kasığına isabet ederken, diğer kurşun ise Yüksel Akduğan’ın karnından girip, sağ kalçasından çıktı. Yaralanan Akduğan kardeşlerden biri özel otomobil diğeri ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Yüksel Akduğan ameliyata alınırken, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Şenol Sayın ise buradan Aliço Pehlivan Köyü’ne geçerek, köy meydanında tabancasını çıkarıp bir el ateş etti. Rastgele ateş eden Sayın’ın tabancasından çıkan kurşun, köy meydanında bulunan bir kahvehane duvarının mermerini kırdı. Kırılan mermer parçası ise o esnada köy kahvehanesinde çay içmekte olan Koyunyeri Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Nevzat Çolak’ın boynuna isabet etti. Yaralanan Çolak, hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Jandarma ekipleri tarafından takibe alınan Şenol Sayın ve ticari taksinin sürücüsü, Esetçe Belde Mezarlığı yakınlarındaki bir alanda araçtan inerek kaçmaya çalışırken, jandarma tarafından ayaklarına sıkılan kurşunla etkisiz hale getirilip elegeçirildi.

Yakalanan zanlılar, İpsala Jandarma Komutanlığı’nda gözaltına alındı. Dün akşam, gazetemizin baskıya girdiği sıralarda sorgulamalarına devam ediliyordu.