Pazaryeri olarak belirlenen alanın çok büyük ve yer yer bağlantısının kesik olduğuna da dikkat çeken Ürek,”Pazaryeri ne kadar küçülürse ekmek büyür, pazaryeri ne kadar büyürse ekmek küçülür. Bağlar Sokak’ta da bu olmaktadır. Bu kesime gelip tezgah açan esnaf pazaryerinin merkezi kesimine uzak kaldığı ve pazaryerinde yer yer görülen kopukluklar nedeniyle müşteri bulmakta zorlanmaktadır. Yani esnaf eşit şartlarda satış yapamamaktadır” dedi.

 BAZI ESNAF HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

Yeni pazaryeri inşaatının başlamasından sonra sıkıntılı bir sürece giren ve bazı tartışmaların ardından Rasim Ergene Caddesi ile Bağlar Sokak üzerinde tezgah açan esnaf bu hafta da umdukları satışları yapamamaktan yakındı.

 Sabahın erken saatlerinde başladıkları müşteri bekleyişinin gün boyu sürdüğünü söyleyen esnaf,  “Satış yapamıyoruz. Kimse bu sokağa gelmiyor.” deyip isyan etti. Böyle giderse ellerinde avuçlarında ne varsa kaybedeceklerini de ifade eden esnaf, Rasim Ergene Caddesi ile Bağlar Sokak’ı birbirine bağlayan ara sokakların bomboş bırakılmasının, işlerinin olmamasında büyük rol oynadığını söyledi.