S.S. Keşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2015 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün gerçekleştirildi.

Bin 116 ortağı bulunan kooperatifin genel kurul toplantısı, Bakanlık Temsilcileri Mahmut Altun ve Göknil Salim gözetiminde, saat 11.00’de, Kooperatif Başkanı İsmail Atakan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” diyen Atakan, “Bugün burada Keşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulunu yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını yüce Allah’tan diler, hepinizi yönetim ve denetim kurulu arkadaşlarım adına saygı, sevgi, muhabbetle selamlarım.” dedi.

Daha sonra ise divan heyetinin seçimine geçildi. Verilen önergeyle Divan Başkanlığına Trakya ve Marmara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlhan Dalkıran, Divan Başkan Vekilliğine Trakya ve Marmara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Denetim Kurulu Üyesi ve Uzunköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Levent Er, Katipliklere ise Keşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Ortaklarından ve Sanayi Sitesi Başkanı Salim Şevik, Keşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Ortaklarından ve Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan seçildi. Divan Başkanı İlhan Dalkıran, alınacak kararların ülke ile bölge esnaf ve sanatkarlarına hayırlar getirmesini temenni etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Denetim Kurulu Üyesi Alpaslan Görgülü, yönetim ve denetim kurulu raporu, bilanço ve gelir-gider tablolarını okudu.

YÖNETİM KURULU RAPORU

Görgülü, “2 Şubat 2014 tarihinde yapılan seçimli genel kurulla başkanlığa İsmail Atakan, başkan vekilliğine İhsan Ulusoy, yönetim kurulu üyeliklerine Ruhi İstek, Hüseyin Çakmak ve Ahmet Eler getirilmiştir. Genel kurulca belirlenen aylık ücretler ve yolluklar ödenmiştir. Yönetim kurulumuz 1163 sayılı kooperatifler kanunu ve kooperatif ana sözleşmesi hükümleri uyarınca 2015 yılı içerisinde 60 adet toplantı yapmış olup, bu toplantılarda ortaklarımızın kredi talepleri görüşülerek karara bağlanmıştır. Keşan Esnaf ve Kefalet Kooperatifi olarak kooperatifimiz kefaleti ile toplam 22 milyon 987 bin 192.38 TL kredi kullanılmıştır ve kullandırmış olduğumuz işletme kredilerinin vadeleri en fazla 60 ay veya 5 yıl olarak uygulanmıştır. Ayrıca 2015 yılı içerisinde kooperatifimiz personellerine ve kooperatif yöneticilerine yönelik eğitim seminerleri düzenlenerek, yeni sistem hakkında bilgilendirme ve eğitim seminerleri yapılmıştır.” dedi.

Denetim Kurulu raporunu da okuyan Alpaslan Görgülü, 2 Şubat 2014 yılında göreve gelen denetim kuruluna genel kurulca aylık ücretler ve yollukların ödendiğini kaydetti. Görgülü, tahmini bütçe kalemleri ile gerçekleşen gelir gider kalemlerini ise şöyle aktardı: “Tahmin edilen gelir toplamı 698 bin 709 TL, gerçekleşen gelir toplamı 611 bin 159.69 TL, öngörülen gider toplamı 698 bin 709 TL, gerçekleşen gider toplamı 633 bin 358.63 TL, menfi gider ise 22 bin 225.94 TL olmuştur. Tahmini bütçe ise 727 bin 539 TL olarak belirlenmiştir.”

 Daha sonra ise yönetim ve denetim kurulu ibra edilerek, 2016 yılı tahmini bütçesi karara bağlandı. Toplantı, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin aylık ücret veya huzur hakları ile yolluklarının belirlenmesi ile sürdü. Genel kurulda yer alan maddelerde kooperatif kefaletiyle kullandırılan krediler karşılığı alınan menkul ve gayrimenkul rehin ve ipoteklerinin borcun bitimine müteakip rehinin kaldırılması ve ipoteğin fekki için ayrıca vadesinde ödenmeyerek takibe intikal eden kredi borçlarına kooperatif ana sözleşmesinin 66’ncı maddesinde belirtilen süreyle ek süre verilmesi için yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi. Toplantıda ayrıca Keşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne emeği geçenlere plaket takdim edildi.

ÖZCAN: ESNAFLAR TOPLUMUN İTİCİ GÜCÜDÜR

Daha sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, “Hayırlı olsun ki, ortaklarınıza geçmişten daha fazla maddi destek verme imkanı olsun. Sayın İsmail Atakan’ı ve ekibini canı yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum. Çünkü Trakya çapında çok başarılı bir yönetim sergilediler. Kendileri Ankara’da da temsil yetkisine sahipler. Ben başarılarının daim olmasını diliyorum. Esnaflar toplumun itici gücüdür. Eğer sizler ekonomik yönden örselenirseniz toplumun, ülkenin ekonomisi de doğal olarak kötüye gider. Güzel bir organizasyonunuz var, destek de alıyorsunuz, her şeyden önce Allah hiçbirinizin işini bozmasın. Bugünden yarın daha iyi olur. İş yaşamında başarılar diliyorum. Tekrar kongreniz hayırlı olsun.” diye konuştu. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi. Toplantı sonrası katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.