Toplantıda, konaklama tesislerinin katılım payı arttırılmadı

ESTAB (Edirne Saros Turizm Altyapı Birliği) meclis toplantısı dün yapıldı.

Saat 15.00’te Keşan Belediye Meclisi Salonu’nda Belediye Başkanı ve ESTAB Başkanı 
Mehmet Özcan başkanlığında yapılan toplantıda, birliğin faaliyet sahası içerisinde bulunan, turizm belgesi olan ve olmayan otel, pansiyon ve konaklama tesislerinden alınacak katılım payı belirlendi.

Buna göre turizm belgesi olanlardan yatak başına 30 TL, turizm belgesi olmayanlardan yatak başına 15 TL katılım payı alınması oybirliğiyle kabul edildi. Bu rakamın 2012’deki katılım payı olduğu ve bu yıl artış yapılmadığı belirtildi.

Gündemin 2. maddesi olarak birliğin 2013 yılı bütçesi görüşüldü. Yapılan değerlendirme ve konuşmalarının ardından, 2013 yılı gelir ve gider bütçesi153 bin 828 TL olarak oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda yapılan seçimde, Birlik Denetim Komisyonuna, oy birliği ile Nusret Uybaş,Erdoğan Gümülcineli ve İrfan Er seçildi.

ÖZCAN: TUZ GÖLÜ İÇİN VALİLİKTEN İZİN İSTEDİK

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Özcan, Erikli Tuz Gölü’nün ıslah edilmesi ve mercan resiflerindeki gelişmeleri incelemek üzere Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile bir çalışma yapmak üzere girişimlerde bulunduklarını açıkladı. Mehmet Özcan, üniversite ile protokol imzaladıklarını, bu protokol çerçevesinde mercan resiflerindeki gelişmelerin üniversite tarafından izlemeye alınacağını ve aynı zamanda raporlanacağı da söyledi.

Özcan, konuşmasında Tuz Gölü’nün Keşan Belediyesi’nin mücavir alanı dışında olması nedeniyle burada yapılacak çalışmalar için Edirne Valiliği’ne gerekli izin başvurusunda bulunulduğunu da bildirdi.

Mehmet Özcan, sözlerini, Yapay Resif Projesi ile ilgili çalışmaların bir CD’de toplanarak bundan sonra yapılacak ilk toplantıda ESTAB Birlik Meclisi üyelerine dağıtılacağını ve bir sunum gerçekleştirileceğini açıklayarak sonlandırdı.