Türkiye Roman Platformu Genel Başkanı, Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Keşan Romanlar Derneği Başkanı Fahrettin Savcı, kendisini eleştirerek Keşan Romanlar Derneği’nin denetlenmesini isteyen Yenimescit Mahallesi’ndeki vatandaşlara cevap verdi.

ROM-DER’İN İNCELENMESİNİ İSTEYECEĞİM

Hakkında yapılan eleştirilere sert bir şekilde yanıt veren Fahrettin Savcı, “Basına açıklama yapan ve gazetede yer alan bu arkadaşların kaç tanesi ROM-DER üyesidir?” diye sordu. Dernekler Kanununu hatırlatan ve dernek yöneticilerinin sadece kongrelerde dernek üyelerine hesap verebileceğini söyleyen Savcı, kendisine yönelik ortaya atılan iddiaların kamuoyunda soru işareti oluşmaması için ROM-DER’in incelenmesi adına Keşan Kaymakamlığı’na dilekçe vereceğini kaydetti.

MAHKEMEYE VERECEĞİM

 ROM-DER’in yıllık gelirinin sıfır olduğunu ve siyasi partilerden, iş adamlarından, milletvekillerinden veya Ankara’dan tek bir kuruş yardım almadıklarınI dile getiren Fahrettin Savcı, şöyle konuştu: Kaymakamlık dahil olmak üzere hiç kimseden 1 TL bile yardım istemedik. Keşan ROM-DER’in aylık 2 bin TL’nin üzerinde kira gideri vardır. Bunu da Fahrettin Savcı karşılıyor. Fahrettin Savcı ne iş yapar. Bakkal ve esnaf odasına kayıtlı bir esnaftır. Ben Koçfinans’tan kredi ile bir araba aldım. Bu da arkadaşların gözüne battı. Ben Keşan’da esnaflık yapıyorum ve bir esnafın da hayatında bazı değişiklikler olması normaldir. Arkadaşlarımızı, iddialarını ispatlamaya çağırıyorum. Aksi takdirde bu kardeşlerimizi mahkemeye vereceğim.”

ROMAN AÇILIMININ BAŞ MİMARIYIM

“Evet ben suçlu muyum; suçluyum!” diyen Fahrettin Savcı, şöyle devam etti: “Evet biz çünkü; eskiden Romanlar bekçileri görürdü kaçardı, şimdi ise Başbakanı muhatap aldıkları için, yaklaşık 400’e yakın nikah yaptığımız için, Keşan’a Roman konutlarının yapılmasını sağladığımız için, çingenelerin casuslarla ve anerşistlerle aynı kapsamda olduğu kanunu değiştirttiğimiz için, Roman Açılımı’nın baş mimarı olduğum için, Trakya’da Keşanlı olarak bir federasyon başkanı ve Türkiye’de bütün derneklerin Roman platform başkanı olduğum için, 250 çocuğumuzu sünnet ettirdiğimiz için, 14 kardeşimizin evlerinin tadilatını yaptırdığımız için, Romanların sesi olduğum için, otobüs geçmeyen mahallede at arabası ile tur attığım için, Belediye Başkanı ve diğer büyüklerimizle Romanlara hizmet anlamında takıştığım için, 100. Yıl Pasajı’ndaki 25 yıllık iş yerimi kaybettiğim için, ilk defa icra yemiş bir denek olduğumuz için, Başbakana Romanlardan özür dilettiğim için, ben bunları yaptığım için suçluyum. Allah nasip ederse genel kurul kararı alıp, tüm gelir ve giderleri okuyacağım ve bundan sonra Romanların arkasında yokum. Ancak üyelerime güveniyorum ve kendilerine hesap vereceğim.”

ARTIK ROMAN DAVASINDA YOKUM

Kendisini eleştirenlere Yenimescit Mahallesi’ne hizmet getirmeyen idarecileri ya da siyasetçileri de neden eleştirmediklerini soran Savcı, “Çünkü ben onların içindenim. Ben Roman çocuğuyum. Romanların yaşam standartlarını yükseltmek için uğraşan Keşanlı biriyim. Bugün ben Başbakan ile 9 kez yemek yemişim. Diğer parti genel başkanları ile birçok kez biraraya gelmişim. Benim reklama ihtiyacım yok. Benim banka hesaplarım ortada, 71 bin TL borcum var. Biz, gayrimeşru işlerle geçinen adamlardan değiliz. O kişiler benden yaşça büyükler. Neden ben yokken bu derneği kurmamışlar? İş dernekte değil, derneğin başındakinde. Bu derneğin başında da benim. Bu saatten sonra Roman alemine kızıyor, küsüyorum ve artık Roman davasında yokum.” dedi.