AYGÜL KONAR

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanması kamuoyunda büyük tepki çekti. Siyasi partiler, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Biden'e sert eleştirilerde bulundu.

Biden’e bir tepki de Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Keşan ROM-DER Başkanı, 26. Dönem AK Parti Edirne Milletvekili Adayı Fahrettin Savcı’dan geldi.

“EN SERT ŞEKİLDE ESEFLE KINIYORUZ”

Türkiye'ye insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkışanların kanlı bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Fahrettin Savcı, şu ifadelere yer verdi: “Kristof Colomb'un 1492 Amerika Kıtasını keşfi ile birlikte İngiliz, İskoç, Portekiz, İspanyol kâşifler 1886 yılına kadar 70 milyona yakın Kızılderili'yi derilerini yüzerek her türlü işkence ve soykırım ile katlettiler. Afrika'daki toplu tecavüz ve katledilenlerin sayısı daha henüz belirlenemedi. ‘Özgürlük getireceğim!’ diye Ortadoğu ve üçüncü dünya ülkelerini kendi kurdukları terör örgütleriyle finanse ederek birbirine kırdıranlar kalkmış bugün Sözde Ermeni Soykırımını (1915 olayları) tanıyacaklarmış! (Kazıklı Voyvoda gibi) Doğu ve Güneydoğu'da, Ruslar ile birlikte vatandaşlarımıza yaptıkları katliam ile mezalimleri mi tanıyacaksınız! Bugün aynı mezalimi PKK ve içimizdeki sözde Kürt vatandaşlarımızı temsil ettiğini söyledikleri siyasi parti uzantıları ile birlikte yapıyorlar. Sırtını dağa yasladıkları kravatlı serhildancılar ile kundaktaki bebek katili Pe KaKa, Amerikan emperyalizminin eseri, başlarındakilerin hepsi, halen mezalime devam ediyorlar ki bunu anlayacak, anlatacak toplum mühendisliği yapanlar menfaat uğruna uyuyor, susuyor. ABD ve ona hizmet eden illuminati siz önce kendi kirli kanlı tarihinize bir bakınız!

*Tarihte yaşanmış ABD soykırım ve İşgalleri

1830 Kızılderili Tehcir Yasası: 70 Milyon,

1945 Hiroşima 140 Bin,

1945 Dresden Katliamı 200 Bin,

1950 Guatemala Katliamı 200 Bin,

1959 Küba İşgali 60 Bin,

1960 Kongo İşgali 3 Milyon,

1965 Endenozya Katliamı 180 Bin,

Türkiye'ye insan hakları ve demokrasi dersi vermeye kalkışanların hepsi kanlı bir geçmişe sahip. Biz arşivleri sonuna kadar açtık, yüreğiniz varsa siz de açın, buyurun hodri meydan.

Bu soykırım yalanı üzerinden Türk milletinin kendilerine biat etmelerini bekleyen ABD hiç İstiklal Marşı’nı okumadıkları ortaya çıkıyor. Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun üzerinden gecen 98 yıl sonra bir kez daha bağımsızlığımızın vazgeçilmez olduğu 1923 sürecinin yeniden ilk günüdür. Biden yönetiminin 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak açıklamalarını kati surette reddediyoruz, en sert şekilde esefle kınıyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye.”