Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, dün yaptığı açıklamada, muharip gazi çocuklarının yasal iş haklarına dikkat çekti ve gazi oğlu Eray Babur’un, bu konuda yaptığı açıklama ve gerçekleştireceği yürüyüşe destek verdiklerini kaydetti.

YÜRÜYÜŞE DESTEK VERİYORUZ

 Bir süre önce muharip gazi oğlu Eray Babur’un, muharip gazi çocuklarının yasal iş haklarını kazanmaları için başlattığı girişime ve yaptığı açıklamaya destek verdiklerini belirten Dönmez,   Babur’un en son yaptığı açıklamada, 14 Ekim 2014 tarihinde, Ankara’da konuya dikkat çekmek için yürüyüş yapılacağı bilgisini verdiğini söyledi. . Yürüyüşün, TBMM önüne kadar gerçekleştirileceği ve saat 09.30’da başlayacağını belirten Ferhat Dönmez, şunları söyledi: “Yürüyüş ile birlikte bu konunun gündeme getirilmesi amaçlanıyor. Biz de bu konuya dikkat çekmek için kendimizi borçlu hissettik ve yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlarımıza duyuru yapma ihtiyacı duyduk. Bahse konu haklara, hiçbir hükümet tarafından destek sağlanmamıştır. Bu yürüyüşe katılmak isteyenlerin Ankara’da Eray Babur tarafından karşılanacağı belirtilmiştir.

ŞEHİT KELİMESİNİ ÇOK FARKLI BULUYORUZ

Birçok hükümetin, yaptığı açıklamalarda gazi ve şehit yakını isimlerini kullandığını ifade eden Dönmez, “Hiçbir zaman şehit ve gazilerin sırtından kazanım elde edilemez. Şu anda AK Parti Hükümeti’nin her konuşmasında şehit aileleri ve gazilerimiz yer alıyor. Biz, ‘Şehit’ kelimesini çok farklı buluyoruz. Şehit kelimesini kullananlar, bu mertebenin anlamını bilerek kullanmalıdır.” diye konuştu.

HÜKÜMET DUYARLI OLMALI

Sözlerinin son bölümünde ise Türkiye’de acıların bitmediğine dikkat çeken Ferhat Dönmez, şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyeti’nde her birey kendisine hesap sormalı. Türkiye Cumhuriyeti’ni bize emanet edenler, bizler için kendilerini feda etmişlerdir. Hiçbir şey basit değildir. Bugünkü hükümet de bu konuda duyarlı olmalı. Umalım ki insanların patlama noktasına geleceğini görmeleri uzun sürmesin”