Keşan Ortopedik Engelliler Derneği eski başkanlarından Fikret Akan, dün Eski Adliye Binası’nda bulunan dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, sağlam üyelerin dernek yönetimlerinden ellerini çekmelerini isteyerek, Taner Aykut ve Nusret Uybaş’a ağır eleştirilerde bulunarak,  Akan, “Derneğimize en büyük zararı Nusret Uybaş, ve Taner Aykut verdi” dedi.

Saat 13.00 sıralarında başlayan toplantının başında halen dernek üyesi olan ve daha önce bu derneği kurup engellilere teslim eden sağlam üyelere teşekkür ettiğini belirten Akan, “Ne mutlu bu derneği kurdular ve biz engellilere bıraktılar.  Ama ne yazıktır ki şimdiki sağlam üyeler bu derneği kullanmaya çalışıyorlar ve kullandılar da. Taner Başkan’ın koluna girdiler, her yerde yediler içtiler ve sonunda da epey uğraşarak parkı engellilerin elinden aldırttılar” dedi.

HERŞEYİ DUMAN ETTİLER

Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’nde şu ana kadar birçok entrika çevrildiğini de ileri süren Akan, sözlerini şöyle sürdürdü: “”Şimdiki dernek başkanımız İsmail Büyükkayhan’ı onlar seçtirtti, buraya oturttular. Şimdi onun ipini çekip Nusret Uybaş’ı bu derneğin başına getirmek istiyorlar. Yardımcısı da Taner Aykut olacakmış. Bu bir duyum ama bunun böyle olacağını ben çok iyi biliyorum. Bu derneğe en büyük zararı Nusret Uybaş, Taner Aykut ile birlikte verdiler. Amaçları ne? Derneğin en iyi günlerinde en fazla zarar veren onlar oldu. Parkı belediye başkanımız elimizden aldı. Belediye başkanı bize bu parkı bir gelirimiz olsun diye verdi. Art niyetli kişiler ve bazı sağlam üyeler her şeyi duman etti.”

BİZ KENDİ DERNEĞİMİZİ İDARE EDERİZ

Daha önceki dönemlerde Keşan Ortopedik Engelliler Derneğinin başkanlığını yaptığını dakaydeden Akan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ben o zamanlardan beri derneğimizde sağlam üyelere karşıyım.  Sağlam üyelere o zamanlar bana hep cephe aldı.  Olmaz… Sağlam üyelerin amacı derneğe üye aidatları ile destek vermeliler. Ama bunlar maalesef bunu yapmadı. Dernekte 200 tane sağlam üye varsa 180’i aidat ödemedi. Sırf seçim yatırımı olarak dernekte bulundular. Benim bütün şikayetim bu.  Sağlam üyeler derneğimizi rahat bıraksınlar. Derneği biz engellilere bıraksınlar. Biz ortopedik engelliyiz, zihinsel engelli değiliz. Biz kendimiz derneğimizi idare edebilir, ayakta tutabiliriz. Hiç olmazsa engellilerin neler yaşadığını biliriz ve en iyi hizmeti biz veririz, onlara kol kanat gereriz.  Sağlam üyeler derneğimizi neden bu kadar istiyorlar buna bir anlam verebilmiş değilim.”

TANER AYKUT KAZDIĞI KUYUYA DÜŞTÜ

TanerAykut’un yerel basına yaptığı dünkü açıklamada, “İsmail Başkan’a akıl verenler var” dediğini de ifade eden Akan, “Büyük ihtimalle beni kastediyor.  Ben Taner’i nasıl methedeyim. Düne kadar onun arkasındaydım, onu başkan yapan biziz.  Ama o kendi kazdığı kuyuya kendi düştü. Derneğe en büyük zararı verdi hala da engellilere şu kadar yardım ettim, şunu yaptım, bunu yaptım diyor. Ben bunların hiç birine inanmıyorum” diye konuştu.

BU RAKAMLARA İNANMIYORUM

Aykut’un yaptığı açıklamada 425 tekerlekli sandalye verdiğini açıkladığını ve bunun mümkün olabileceğini belirten Akan, “26 akülü araba verdim diyor. Buna ben kesinlikle katılmıyorum. Akülü arabayı bırakalım akü için başvuranlara bile böyle bir yardım ve destekte bulunulmadı.  36 bin adet bez vermiş. Ben bu rakamlara inanmıyorum.  Hep abartılı. Taner Aykut, 36 bin adet bezi kimlere verdin?” diye sordu.

82 İMZA TOPLADIM

Akan, Keşanlı 62 engelli ve 20 kadar da engelli derneği üyesinden imza topladığını da kaydederek, şöyle konuştu: “Bunların hepsi derneği engellilerin yönetmesini istiyor.  Biz derneğimizi istiyoruz. Sağlam üyeler bizim derneğimizi rahat bıraksınlar. Derneğimizi kendi kendimize idare ederiz. Bir seçime giriyoruz sonucu sağlam üyeler belirliyor.  Bir dernek seçiminde engelliler kendi başkanını, kendi yönetimini seçemiyorsa ben bu derneğe engelliler derneği demem”