Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, dün yaptığı açıklamada, ekmek fiyatında Keşan’da büyük bir çelişki yaşandığını, bazı bakkal ve fırınların 50-60 kuruştan başlayarak değişik fiyatlarla ekmek satarak kafa karışıklığına neden olduklarını söyledi.

BU BİR ÇELİŞKİ

Son günlerde fırınlar arasında yaşanan fiyat rekabeti nedeniyle bu konuda bir dengesizlik oluştuğunu ve bu durumun da vatandaşlarda çeşitli şüphelere neden olduğunu kaydeden Çakmak, şöyle konuştu: “Fırıncı esnafımızdan gelen talep doğrultusunda 2013 yılında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa 250 gram pişmiş ekmeğin 85 kuruştan satılmasına ilişkin yeni bir tarife çıkardık. Bugünkü şartlarda ekmeğin 0,85 TL’den satılması gerekirken 0,60 TL, 0,50 TL’den satılması halkın kafasında soru işaretleri bırakıyor. Vatandaşta düşüncesi oluşmaya başladı. Sürümü çok olan fırınlar küçük fırıncıyı yok etmek için mi bu tür fiyat indirimine gidiyor? Bu da tam olarak ortaya çıkmış bir durum değil. Eğer böyle bir düşünce varsa bu esnaflık ahlakına sığmaz. İşletmelerimiz bu kadar zararı göze alabiliyor mu? Bu bir çelişki. Bu çelişki bizi de düşündürmeye başladı.”

FIRINCILAR VATANDAŞIN KAFASINI KARIŞTIRMAMALI

Keşan’ın o kadar çok büyük bir ilçe olmadığını ve ekmek üretiminin belirli bir sayıda gerçekleştiğini de söyleyen Çakmak, esnafın biribirine karşı dürüst olması gerektiğine dikkat çekti ve “İstanbul’un bir semti kadar olamayız. Burada esnaflarımız biribirine karşı dürüst olmalıdır.  Ayrıca vatandaş fiyat düştüğü zaman kalite, gramaj ve sağlıksız üretim konusunda kuşkulara düşüyor. Fırıncılar vatandaşımızın kafasını karıştırmasın. Bu konuda gelecekte de ekmek fiyatına zam istediklerinde onları üzeceğimiz duruma getirecek konuma gelinmesin. 0,85 TL olmasını esnaf istedi. Biz onlar adına fiyat arttırıyoruz. Esnaf da kötü imaj yaratmasın. Bu konuda halkımızdan da çok soru geliyor” dedi.