SONGÜL KONAR

Yurdun birçok yerinde Atatürk’e karşı saldırıların olduğunu belirten Gaytancıoğlu, bu saldırıların hiçbir zaman Atatürk’ü küçültmeyeceğini söyledi.

“BU DAVRANIŞLAR KESİNLİKLE ATATÜRK’Ü ZEDELEMEZ

Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ne kadar Atatürk’ün adını anmak istemeseler de, statlardan kaldırmak isteseler de Atatürk her zaman bizim gönlümüzde. Her geçen gün Atatürk’ü daha da iyi anlıyoruz. 29 Ekim’de Atatürk’ü 1,5 milyon kişi ziyaret etti. 10 Kasım’da 2 milyon kişi Anıtkabir’i ziyaret etti. Yani eskiden yılda 5-6 milyon kişinin ziyaret ettiği Anıtkabir artık günde 1,5-2 milyon kişilerle anılır hale geldi. Bu da ülkemizde Atatürk’e olan saygının ne derecede olduğunu gösteren en somut belge. Niye böyle saldırılar yapılıyor? Bazı kişi ve kurumlar Atatürk’ün anmamak için çeşitli söylemler geliştiriyorlar. Kadir Mısırlı denilen bir zavallı çıkıp televizyonlarda boy gösteriyor, Kurtuluş Savaşı’nı inkâr ediyor.  Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete dil uzatabiliyor. Bunlardan güç alan halkta karşılığı olmayan insanlar da cesaret alıp saldırılarda bulunabiliyorlar. Bu davranışlar kesinlikle Atatürk’ü zedelemez, içimizdeki Atatürk sevgisine zarar veremez.  Tam tersine herkes Atatürk’ü koruma ve kollama görevini edinmiştir.”

“ATATÜRK GİBİ BİR LİDERE SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN GURURLUYUZ”

Atatürk üzerinden siyaset yapmak yanlış olduğunun altını çizen Gaytancıoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya üzerinde Türkiye Cumhuriyetini kurmuş, devrimler başlatmış saygın bir liderdir. Birçok yönüyle herkes tarafından saygın bir yere konulmuştur.  Korumamız gereken biridir. Bu tip saldırıları kınıyorum. Her geçen gün Atatürk’e olan sevginin kat kat arttığını görüyoruz. Atatürkçülük bir fikirdir, bir ideolojidir. Bizim yapmamız gereken onun yolunda gitmek, onun fikirleriyle aydınlatılmak. Her söylediği bugün geçerli olan bir liderdir Atatürk. Atatürk, geleceği gören aydın bir liderdir. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için de gururluyuz, mutluyuz.”  şeklinde konuştu.