AYŞİN SEÇİL GEZER

Bütçede eksiklikler olduğunu ifade eden Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “11 Aralık 2017 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesi meclise geldi. Bütçe çok ciddi açıklar ile karşı karşıya, bu bütçe kesinlikle işçinin bütçesi değil. Bütçede; sosyal güvenlik açıkları, çiftçinin ödenmeyen alacakları var, emekliye yaşam standardı olarak herhangi bir destek sağlamayan bir bütçe. Bütçe görüşülürken Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’deki büyüme rakamlarını açıkladı. Yüzde 11.1 civarında bir büyüme söz konusu. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bireyi olarak büyümeden her zaman hoşnut oluruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da bu büyümeden hoşnut olmamak mümkün değil ancak madem bu kadar bir büyüme var ise bu büyümeden neden işçiye, emekliye, çiftçiye, yoksullara bir kaynak ayrılmaz. Biz bunları söylediğimizde Meclis’te tartışmalar çıkıyor. Türkiye’yi ciddi anlamda borçlandırdınız, iç ve dış borç ve bunlara ödenen faizler her geçen gün artıyor. Türkiye; buğday ithal ediyor, mısır ithal ediyor, mercimek ithal ediyor, canlı hayvan ithal ediyor. Madem biz büyüyoruz bunları çiftçimiz ile paylaşalım. AKP komik oluyor. Yerli üretici kan ağlarken maalesef gidip ithal ürünlere dünyanın parasını ödemek Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesini çar çur etmek, yatırımlara kaynak ayırmamak AKP’nin sürekli yaptığı bir konu. Kendilerine şöyle söylüyoruz; nohudu, mercimeği, samanı ithal eden bir ülke nasıl yerli otomobil yapacak? Bunları söyleyince de tartışmalar çıkıyor, anlaşamıyoruz.”

TÜRKİYE’DEKİ İNSANLARIN MUTLU OLMASINI İSTİYORUZ

İktidarıyla, muhalefetiyle Türkiye’nin bütçesinin görüşüldüğünün altını çizen Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün İç İşleri Bakanlığı’nın bütçesi görüşülecek. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Genel Başkanımıza bir hakaret etmişti. O yüzden biz burada tam kadro olarak geldik. Bizim amacımız kimse ile kavga çıkarmak değil ancak daha dikkatli olmalarını kendilerine anlatıyoruz. Sonuçta iktidarıyla, muhalefetiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesini yapıyoruz. Bu bütçenin işçilere çiftçilere emekçilere herkese katkı sağlamasını istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’deki insanların mutlu olmasını istiyoruz. Üreten bir Türkiye istiyorsak, üretim yapan kesimlere kaynak aktarılmalı ve artık çalışamayacak durumda olan emeklilerin de yaşam standartları yükseltilerek en azından iyi bir gelecek sağlanmalı. Bir sürü gencimiz var, istihdam sağlanmalı. Madem böyle bir büyüme görüldüyse Türkiye ekonomisinde, dünyadaki en büyük büyüme olarak azlediliyor ama neden bundan üreten kesimler ya da Türkiye’de yaşayan kesimler, emekçiler kaynak alamıyorlar. Onu anlatıyoruz kendilerine, tartışmalı bir ortamda geçiyor.”

EKSİKLİKLERİ, YANLIŞLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesini görüşeceğini söyleyen Gaytancıoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Partim adına 19 Aralık 2017 Salı günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesini görüşeceğim. Burada da gördüğümüz eksiklikleri, yanlışları kamuoyu ile paylaşacağız.”

Öte yandan 22 Aralık 2017 tarihinde bütçe görüşmeleri sona erecek.